TUSHEK BOUWT SUPERSPORTWAGEN MET 1339 PK


Ondanks het faillissement in 2016 geeft Tushek, de Sloveense bouwer van exclusieve sportwagens, het niet op. De nieuwe TS 900 H Apex is een hybride supersportwagen waarmee je het gros van de weggebruikers het nakijken geeft. Het totale systeemvermogen bedraagt namelijk 1339 pk, ruim voldoende voor indrukwekkende prestaties. Tushek kondigt trouwens ook aan dat er ook een volledig elektrische sportwagen wordt ontwikkeld. TUSHEK BOUWT SUPERSPORTWAGEN MET 1339 PK.

In het verleden (tussen 2012 en 2016) bouwde het toenmalige Tushek & Spigel supersportwagens met een conventionele aandrijving. Dat waren de TS 500 en TS 600.  In 2017, vlak na het faillissement, probeerde men het project nog een keer nieuw leven in te blazen met de Tushek Limited maar dat was helaas geen groot succes.

EXCLUSIEVE HYBRIDE SUPERSPORTWAGEN

Nu is het dus de beurt aan de Tushek TS 900 H Apex, een supersportwagen met een hybride aandrijflijn. De verbrandingsmotor is net als de eerder modellen met conventionele aandrijving de bekende Audi V8-motor. In het geval van de TS 900 H Apex wordt deze bijgestaan door twee elektromotoren. Deze combinatie geeft een vermogen van meer dan 1000 pk, waarmee de auto deel uit zal maken van de exclusieve “Megawatt klasse”. Volgens het Sloveense dagblad Delo zou de productie begin volgend jaar van start moeten gaan. De exclusiviteit van de TS 900 H Apex wordt gegarandeerd door het feit dat er een gelimiteerd aantal van slechts 12 stuks wordt gebouwd. Ook de prijs is exclusief, deze zou ongeveer 1,2 miljoen euro bedragen.

PRESTATIES

De 1,11 meter hoge (of lage?) sportwagen TS 900 H Apex weegt volgens Tushek slechts rond de 1400 kilo. Dat kan worden gerealiseerd door de toepassing van een chroom-molybdeen buizenframe en het gebruik van carboncomposiet materialen voor onder meer de vleugeldeuren. Dankzij het lage gewicht is alleen al de 687 pk van de Audi V8 al genoeg om de auto qua prestaties te laten overtuigen. De twee elektromotoren die de voorwielen aandrijven verdubbelen dat vermogen nog eens. Ze zorgen bovendien voor een indrukwekkend gezamenlijk koppel van 1600 Nm. De sprint van nul naar honderd kilometer/uur verloopt dan ook in ongeveer 2,5 seconden. De topsnelheid is begrensd maar is evengoed nog 380 kilometer/uur. Je zult er met zo’n snelheidsmonster niet gauw voor kiezen om alleen de elektromotoren te gebruiken maar wie dat wil, beschikt in volledig elektrische modus over een actieradius van ongeveer 50 kilometer.

VOLLEDIG ELEKTRISCHE SPORTWAGEN MET 50% GROTERE ACTIERADIUS

De TS 900 H Apex is misschien alleen maar de inleiding voor de introductie van een volledig elektrische sportwagen. Want ook deze is Tushek al aan het ontwikkelen. Deze elektrische sportwagen krijgt een geheel nieuw ontwikkelde aandrijflijn. Daardoor heeft deze volgens Tushek een tot 50% grotere actieradius in vergelijking met concurrerende modellen.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TUSHEK BOUWT SUPERSPORTWAGEN MET 1339 PK

Recent Content