TREKT LEXUS STEKKER UIT GS?


Moeten we de geruchten uit het land van de rijzende zon geloven dan heeft Lexus geen plannen om een GS-opvolger te lanceren in 2018. Waardoor de line-up op sedanvlak zou krimpen tot IS en LS. TREKT LEXUS STEKKER UIT GS?

Net zoals wijn wordt de Lexus GS beter met de jaren. Alleen heeft ‘ie nooit een schram kunnen toebrengen aan de verkoopcijfers van de Duitse drie in Europa. Moederbedrijf Toyota heeft volgens het Japanse magazine MAG-X dan ook besloten de opvolger die gepland stond in 2018 te laten vallen. Eén van de reden zou zijn dat de nieuwe LS met V6 in het vaarwater zou komen van de GS. Al lijkt ons dat wat ver gezocht. Want beide wagens verschillen duchtig, alleen al in proporties.

Een meer logische reden zou natuurlijk kunnen zijn dat Lexus stelselmatig een line-up wil creëren bestaande uit enkele sleutelmodellen – IS, LS, LC – en dat dan aanvullen met SUV’s en crossovers. Je weet wel, die dingen die verkopen als zoete broodjes. Het is trouwens niet de eerste keer dat de GS aan een zijden draadje hangt. Want de huidige versie had volgens bestuursvoorzitter van Toyota, Akio Toyoda, in 2011 ook nooit het levenslicht mogen zien. Al moest hij zich uiteindelijk neerleggen bij de keuze van regionale Lexus-piefen.

Om maar te zeggen dat de GS voor sommigen binnen Toyota/Lexus al langer geen gewenst kind is. Beetje zonde, dat dan weer wel.

TREKT LEXUS STEKKER UIT GS?

Recent Content