TRADEMARK WIJST MOGELIJK OP NIEUWE ELEKTRISCHE LEXUS


Hoewel Lexus en moederbedrijf Toyota terughoudend zijn geweest in volledig elektrisch rijden, lijkt er een ontwikkeling gesignaleerd die op verandering duidt. In de afgelopen periode is de naam UX300e in Europa vastgelegd door het bedrijf. De e zou er daarbij op wijzen dat het om een volledig elektrische auto zou moeten gaan. TRADEMARK WIJST MOGELIJK OP NIEUWE ELEKTRISCHE LEXUS

NAAMGEVING

Lexus-modellen worden normaal gesproken in hun naam aangeduid met het soort motor dat de auto bevat. Daarbij staat een kleine letter h voor een hybride model. Kenners menen daarom uit de kleine letter e te kunnen afleiden dat dit dan een volledig elektrisch model moet worden. Dit lijkt een logische redenering te zijn die door veel kenners wordt ondersteund. Mede omdat topmensen binnen het bedrijf al eerder kleine aanwijzingen loslieten.

GEHEIMZINNIG

Verschillende media hebben geprobeerd bij Lexus los te krijgen wat het vastleggen van de naam betekent. Daarover doet de fabrikant voorlopig nog enigszins geheimzinnig. Het enige wat het wilde loslaten is dat alles wat op dit moment naar buiten zou worden gebracht niet meer dan speculatie over de toekomst is. Toch is het niet vreemd dat deze speculatie wordt gedaan. Het bedrijf ziet volgens ingewijden meer in volledig elektrische auto’s dan in plug-in hybride en wil dus direct van een brandstofmotor overstappen op een volledig elektrische aandrijving. Dit maakt de aanvraag van de naam dan ook goed te verklaren.

CROSSOVER

Zoals verwacht mag worden zou de UX300e een crossover worden. Dat komt mede ook omdat er eerder een aantal crossovers uit de line-up zijn gehaald door Lexus. De fabrikant heeft het in de afgelopen jaren vooral in de Verenigde Staten heel goed gedaan met zijn crossovers en wil zich dan ook op deze markt blijven concentreren. Wel zal in de VS eerst de UX250h op de markt komen in 2019. Wat er daarna gebeurt valt nog te bezien.

Bron: elektrischeauto.nl

TRADEMARK WIJST MOGELIJK OP NIEUWE ELEKTRISCHE LEXUS

Recent Content