TOYOTA YARIS WRC DOET ONS RACEHART SNELLER SLAAN


Of je hebt onder een steen geleefd, anders weet je dat Toyota terugkeert naar het WRC-verhaal. Hun strijdwapen hebben ze zopas voorgesteld. Zo bruut zag je een Yaris nog nooit… TOYOTA YARIS WRC DOET ONS RACEHART SNELLER SLAAN.

Toyota Gazoo Racing heeft een belangrijk jaar voor de boeg, want 2017 luidt de terugkeer van Toyota in het WRC sinds het vertrek in 1999. Daarvoor krijgt het de Yaris ter beschikking. En hoewel elke Autofanaat spontaan in slaap valt bij het horen van die naam is de Yaris WRC een potig baasje geworden. Want waar Hyundai en – al wat in mindere maten – Ford voor een doordacht uiterlijk gaan is deze Japanner bijna een Hot Wheels op, euhm, wielen.

Kijk maar naar de knoert van een spoiler achterop, of de zijspiegels die huizen op aerodynamische vleugels en wat met de achterzijde waar je elke vinyl van AC/DC veilig in kan opbergen. Dit ding is bruut op steroïden.

380 PK IN EEN YARIS

Natuurlijk kom je met looks alleen nergens in het rallykampioenschap bij uitstek. Daarom ook dat de Yaris WRC een geblazen 1.6-liter viercilinder onder de kap krijgt met 380 pk en 425 Nm koppel. Koppel dat aan vierwielaandrijving en een leeggewicht van 1.190 kilo en Gazoo Racing heeft alvast de middelen om Hyundai en co het leven zuur te maken.

TOYOTA YARIS WRC DOET ONS RACEHART SNELLER SLAAN

Recent Content