TOYOTA STOPT VOLGENDE WEEK PRODUCTIE PRIUS


Juich nog niet te vroeg, hybridehater, want Toyota is niet plots tot inkeer gekomen en van plan om enkel nog V8-monsters te bouwen. Het Japanse merk moet de productie in eigen land verplicht een weekje stilleggen door een staaltekort. TOYOTA STOPT VOLGENDE WEEK PRODUCTIE PRIUS.

Toyota heeft aangekondigd haar Japanse fabrieken te sluiten van 8 februari tot 13 februari. Dit wegens een staaltekort ten gevolge van een explosie bij staalfabrikant Aichi Steel Corp. Omdat ze bij Toyota de inventaris minimaliseren (ze noemen het zelf het ‘just-in-time’-systeem) zijn er geen motoren, transmissies of chassis’s meer in de rekken.

Of de productiestop een grote impact zal hebben op de verkoop moet nog blijken. Toyota mikt er namelijk op om dit jaar 10.2 miljoen wagens te verkopen om zo de grootste te blijven, voor de vijfde keer op rij. Een cijfer dat ze nog wat kunnen aandikken nu ze in bezit zijn van Daihatsu.

Vanaf 14 februari hoopt Toyota Japan alvast terug operationeel te zijn. Zodat de levering van je Prius niet al te veel vertraging oploopt…

 

TOYOTA STOPT VOLGENDE WEEK PRODUCTIE PRIUS

Recent Content