TOYOTA LAAT TRD SPECIALE BODYKITS VOOR DE PRIUS ONTWERPEN


Het Japanse automerk Toyota staat niet bepaald bekend om het vooruitstrevende design van haar auto’s. Ook de bekende Toyota Prius, die natuurlijk wel jarenlang de trendsetter was op het gebied van hybride auto’s, heeft niet echt het meest oogstrelende design. De Prius is de afgelopen jaren weliswaar regelmatig vernieuwd maar heeft wat design betreft nooit echt voorop gelopen. TOYOTA LAAT TRD SPECIALE BODYKITS VOOR DE PRIUS ONTWERPEN.

INHAALSLAG

Toyota doet wel pogingen, zoals met de nieuwe Supra, om op het gebied van design een inhaalslag te maken. Helaas voor ons richt het merk zich wat design betreft vooral op de Japanse markt zodat het hier niet altijd in de smaak valt. Opvallend genoeg gaat Toyota ook het design van de Prius, een model dat volgens velen zo’n beetje op sterven na dood is, aanpakken en verbeteren. Dat gebeurt door middel van een ombouwkit.

TOYOTA RACING DEVELOPMENT

De Japanse autofabriek schakelt hiervoor haar eigen Toyota Racing Development (TRD) afdeling voor in. De verbeteringen die TRD meestal aanbrengt zijn voornamelijk visueel maar zij maken van de doorgaans redelijk brave Prius wel een meer agressief ogende hybride auto die wat beter aansluit bij de huidige designtrends.

TRD BODYKIT

De bodykit die Toyota Racing Development heeft ontworpen bestaat uit een extra onderlip voor de voorspoiler, side skirts en een diffuser voor de achterzijde. Daarnaast heeft TRD ook een aantal andere zaken ontwikkeld en toegevoegd. Zo krijgt de Prius ook andere deurgrepen en een diffusor boven de achterruit. Ook hebben de technici van Toyota Racing Development voor de Prius een dubbele uitlaat en een andere start/stop button ontwikkeld. Ook zijn er lichtmetalen wielen in diverse soorten en maten geselecteerd.

AERODYNAMICA

Hoewel de ingrepen van TRD’s upgrades geen directe invloed op de prestaties hebben, zijn ze wel degelijk ontworpen om de aerodynamica te verbeteren waardoor ze positieve gevolgen hebben voor het verbruik en dus ook de actieradius.

TOKYO AUTO SALON

De TRD kits voor de Toyota Prius zijn los verkrijgbaar, maar je kunt ze tegen meerprijs ook af fabriek in de gewenste kleur laten spuiten. Hiermee ben je uiteraard verzekerd van exact de goede fabriekskleuren. Op dit moment zijn de kits van Toyota Racing Development nog niet in Europa verkrijgbaar. Ook is het nog niet zeker of dit ook gaat gebeuren, en wanneer. Ze worden deze maand door Toyota Racing Development gepresenteerd op de Tokyo Auto Salon en zijn daarna in ieder geval in Japan verkrijgbaar. De rest van de wereld moet nog even afwachten.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TOYOTA LAAT TRD SPECIALE BODYKITS VOOR DE PRIUS ONTWERPEN

Recent Content