TOYOTA EN PANASONIC ZETTEN SAMEN NIEUW EV-BEDRIJF OP


Dat Toyota en Panasonic al lange tijd samenwerken aan technieken voor elektrische auto’s is geen geheim. De bedrijven hebben het daarom nu ook officieel gemaakt. Samen gaan zij een joint venture opzetten om te werken aan verschillende technieken. Het gaat daarbij niet alleen maar om de ontwikkeling van batterijen voor auto’s. TOYOTA EN PANASONIC ZETTEN SAMEN NIEUW EV-BEDRIJF OP.

CHINA

De joint venture van Panasonic en Toyota zal vanaf 2020 actief zijn. Samen hopen de fabrikanten sterker te staan tegen de snel groeiende concurrentie. Daarbij wordt vooral gedoeld op de vele bedrijven uit buurland China die snel de wereld van elektrisch rijden veroveren. Door samen te werken kan meer bereikt met minder mensen en tegen lagere kosten denken de twee grootmachten. Dit is dan ook de insteek van de samenwerking.

BATTERIJEN

De samenwerking tussen de twee was al gericht op batterijen voor elektrische auto’s. Dat zal ook in de joint venture een belangrijke zaak blijven. De vijf fabrieken die beide bedrijven gebruiken voor de huidige samenwerking worden allemaal overgeheveld naar de nieuwe joint venture. De fabrieken staan in Japan en China. Naast batterijen zal op korte termijn aan zogenaamde next-gen technieken worden gewerkt. Dit zijn allerlei uiteenlopende zaken van batterijen tot en met software voor autonoom rijden. Dit zal dan ook belangrijk worden in de nabije toekomst. Met de samenwerking denken de twee bedrijven hun plek veilig te kunnen stellen.

ALLE MERKEN

Alle merken van de beide bedrijven moeten gaan profiteren van de joint venture. Op het gebied van auto’s gaat het dan bijvoorbeeld niet alleen om Toyota. Ook Mazda zal in belangrijke mate profiteren van de nieuwe batterijen. Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook Daihatsu en Subaru onderdeel van de plannen. Al deze merken krijgen op korte of langere termijn daarom dus nieuwe elektrische modellen in de line-up. Panasonic levert ook batterijen voor hybride modellen van Honda. De batterijfabrikant wil Honda ook aanmoedigen mee te doen in de plannen.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TOYOTA EN PANASONIC ZETTEN SAMEN NIEUW EV-BEDRIJF OP

Recent Content