TOYOTA: BREXIT ZAL AUTO’S DUURDER MAKEN


Brexit, je weet wel, het referendum waar de Britten de kans krijgen om Europa vaarwel te zeggen, kan wel eens nare gevolgen hebben voor toekomstige autokopers. Want Toyota schat dat het prijskaartje van in het VK geproduceerde wagens wel eens met 10 procent kan stijgen als Engeland goodbye zegt. TOYOTA: BREXIT ZAL AUTO’S DUURDER MAKEN.

Niet weg te slaan uit het nieuws, het referendum deze donderdag waarbij de Britten de keuze krijgen om de Europese Unie te verlaten. Een uitkomst die ze bij Toyota liever niet zien gebeuren, want het merkt waarschuwt dat zo’n ‘Brexit’ er voor kan zorgen dat wagens geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk stukken duurder kunnen worden. Tot tien procent, aldus de Japanse constructeur.

In een brief aan haar Engels personeel roept het dan ook op na te denken over de stemming. Valt er donderdag een exit, dan zal Toyota OF haar auto’s duurder moeten maken, OF productie goedkoper moeten maken. Een lichte vorm van dreigen, Toyota?

Jaarlijks produceert Toyota zo’n 190.000 auto’s in het Verenigd Koninkrijk. Al heb je natuurlijk ook nog Aston Martin, Bentley, Caterham, Jaguar, Land Rover, Lotus, McLaren, Morgan, Rolls-Royce, Mini, Honda, Nissan, Daimler en Vauxhall met productielijnen in Engeland. Er staat donderdag dus best wel wat op het (productie)spel.

autofans.be

TOYOTA: BREXIT ZAL AUTO’S DUURDER MAKEN

Recent Content