Toyota Auris Touring Sports vult volgende gat


Toyota lijkt onderweg om het Mercedes-Benz van Japan te worden. Waarom? De Japanners vullen met nieuwe modellen het ene gat na het andere. Door uitrol van hybridetechniek en nieuwe carrosserievarianten is de scheidslijn tussen de Auris, Prius en Verso steeds vager geworden. De Auris Touring Sports doet hier weer een schepje bovenop. Het is een Auris station die bij voorbaat voor een deel in het vaarwater van de Prius Wagon en de Verso lijkt te komen. Wat onderscheidt deze nieuwe Japanner? Toyota Auris Touring Sports vult volgende gat.

Vlotter uiterlijk

Eén van de punten waarop de Auris Touring Sports zich zal onderscheiden is zijn uiterlijk. Hij oogt iets minder als een pure gezinsauto a la Verso en is ook net wat compacter en vlotter dan de Prius . Zijn uiterlijk toont wat ons betreft wel enige gelijkenissen met dat van de Renault Mégane Estate. Niet slecht want naar onze mening is dat één van de dynamischer vormgegeven stations in het C-segment. Sowieso kan men dus op basis van zijn uiterlijk concluderen dat de Toyota Auris Touring Sports een ander publiek zal trekken dan de Verso en de Prius. De basis daarvoor wordt gelegd door de Auris hatchback: hij is wat moderner en sportiever vormgegeven dan de andere twee, die iets meer behoudend zijn.

14% bijtelling, ook in 2014

Maar toch blijf Toyota trouw aan de filosofie wat betekent dat ook de Auris Touring Sports beschikbaar zal zijn met de bekende hybridetechniek die ook in 2014 dankzij een CO2-uitstoot van 85 gram per kilometer goed zal zijn voor 14% bijtelling voor de zakelijke rijder. De meerwaarde ten opzichte van de Auris hatchback is de extra lengte van 30 centimeter. Dit zorgt natuurlijk voor aanzienlijk meer laadruimte. Mede dankzij zijn grotere body mag met de Auris Touring Sports als eerste hybride van Toyota een aanhanger worden getrokken. Het maximale trekgewicht bedraagt 345 kg.

De uitrusting

De Auris Touring Sports scoort de maximale score van vijf sterren bij de Euro NCAP test dankzij onder meer ABS met EBD, Brake Assist, Vehicle Stability Control (VSC), een noodrem signaalfunctie en bestuurder-, bijrijder-, knie-, side- en curtainairbags, items die allen standaard zijn. Er is keuze uit vijf uitrustingsniveaus. De Aspiration, Dynamic, Executive, Lease en Lease Pro uitvoeringen. De laatste twee uitvoeringen beschikken over onder andere een Skyview panoramisch dak, het Toyota Touch & Go Plus navigatiesysteem en 17 inch lichtmetalen velgen. Welke variant ook wordt gekozen, de Auris Touring Sports is standaard uitgerust met een CVT-automaat. Verlichting met Follow me home functie, climate control, Hill-start Assist Control, drie 12-Volt aansluitpunten (waaronder één in de bagageruimte). Afhankelijk van de gekozen variant zijn daarnaast opties als HID-verlichting, een JBL geluidssysteem en halflederen zetels leverbaar.

De Toyota Auris Touring Sports staat inmiddels bij de dealer en is leverbaar vanaf 24.750 euro.

 

Toyota Auris Touring Sports vult volgende gat

Recent Content