TORINO 380 CONCEPT IS DROOMCREATIE


Ga je diep in de annalen van Renault snuisteren dan kom je de Torino tegen, een coupé voor de Argentijnse markt met Amerikaanse roots die van ’78 tot ’82 in Cordoba van de band rolde. Een team van designers heeft de coupé nu nieuw leven ingeblazen. TORINO 380 CONCEPT IS DROOMCREATIE.

Gebaseerd op een AMC van de jaren 60, de originele Torino, en gecommercialiseerd door ‘Industrias Kaiser Argentina’ (IKA) een Argentijns automerk dat midden jaren 70 werd opgekocht door Renault. Een wagen die een bepaalde indruk moet hebben achtergelaten bij de Argentijnen, want drie designers van het land uit Zuid-Amerika besloten een moderne interpretatie van de Torino te creëren.

Die gaat door het leven als de Torino 380 concept en moet stijlelementen van vroeger combineren met een hedendaags lijnenspel. Al vallen er buiten de plaatsing van de koplampen weinig gelijkenissen te treken, want de moderne interpretatie oogt een stuk sportiever dan voordien. We vinden de conceptwagen zelfs niet misstaan in de line-up van Alpine, als een soort van GT. Waardoor Renault misschien eens een belletje moet plegen…

TORINO 380 CONCEPT IS DROOMCREATIE

Recent Content