TOP 5 BEST VERKOCHTE ELEKTRISCHE BESTELWAGENS IN EUROPA EERSTE HALF JAAR VAN 2019


Niet alleen de verkoop van elektrische auto’s, maar ook de verkoop van elektrische bestelwagens zit in de lift. Vooral Renault en Nissan profiteren van de stijgende verkoopaantallen. EV Sales Blog maakte onlangs een top 5 bekend van de best verkochte elektrische bestelwagens in Europa in het eerste half jaar van 2019. TOP 5 BEST VERKOCHTE ELEKTRISCHE BESTELWAGENS IN EUROPA EERSTE HALF JAAR VAN 2019.

TOP 5

  1. Renault Kangoo Z.E. (33 kWh) 4.491x
  2. Nissan e-NV200 (40 kWh) 2.873x
  3. Streetscooter Work 1.363x
  4. Renault ZOE Van 812x
  5. Peugeot Partner Electric 674x

RENAULT HET POPULAIRST

De populairste elektrische bestelwagen is, eigenlijk al sinds deze op de markt is, de Renault Kangoo Z.E. Ook Nissan doet het goed. De derde plek is voor een in Nederland opvallend onbekende bestelwagen, namelijk de Streetscooter Work. Deze bestelwagen wordt gefabriceerd door StreetScooter GmbH, een dochterbedrijf van Deutsche Post Beteiligungen Holding. DHL maakt gebruikt van deze bestelwagen als bezorgauto. De top 5 wordt compleet gemaakt door de Renault ZOE Van en de Peugeot Partner Electric.

OPMARS

Hoewel de Noord-Amerikaanse markt voor elektrische bestelwagens verrassend terughoudend is, zijn er in Europa veel modellen om uit te kiezen en groeit de verkoop gestaag. In de komende twee jaar zullen er op de Europese markt 5 tot 10 nieuwe volledig elektrische bestelwagens verschijnen, omdat de meeste fabrikanten willen profiteren van de opmars.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TOP 5 BEST VERKOCHTE ELEKTRISCHE BESTELWAGENS IN EUROPA EERSTE HALF JAAR VAN 2019.

Recent Content