TOMTOM INTRODUCEERT NIEUWE API’S VOOR ELEKTRISCH RIJDEN


TomTom (TOM2) lanceert twee nieuwe API’s waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen voor elektrische voertuigen. De TomTom Long Distance EV Routing API en de TomTom EV Charging Stations Availability API worden toegevoegd aan het assortiment tools dat speciaal aangeboden wordt voor het ontwikkelen van applicaties voor elektrisch rijden. TOMTOM INTRODUCEERT NIEUWE API’S VOOR ELEKTRISCH RIJDEN.

ROUTE VOORSPELLEN

De nieuwe Long Distance EV Routing API stelt gebruikers in staat om een route te plannen van A naar B, rekening houdend met meerdere momenten waarop de auto moet worden opgeladen. Het algoritme dat de route voorspelt, speciaal ontworpen om de reistijd te optimaliseren, berekent de route, inclusief de oplaadpunten, en geeft een geschatte aankomsttijd weer die ook rekening houdt met de oplaadtijd, voertuig- en wegennetkenmerken en verkeersinformatie. De tweede nieuwe API, EV Charging Stations Availability API, geeft informatie over de beschikbaarheid van de oplaadstations per type stekker, zodat de chauffeur voor aankomst weet of er een oplaadpunt beschikbaar is voor gebruik of niet.

TOMTOM Elektrisch rijden

WERELD ZONDER UITSTOOT VAN SCHADELIJKE STOFFEN

“De toekomst van mobiliteit is connected, gedeeld, geautomatiseerd en zeker elektrisch”, zegt Anders Truelsen, Managing Director TomTom Enterprise. “Deze elektrische revolutie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals de angst om niet ver genoeg te kunnen rijden. Dit vereist nieuwe oplossingen. TomTom biedt ontwikkelaars de perfecte toolkit om innovatieve en nuttige locatiegebaseerde diensten te ontwikkelen voor bestuurders van elektrische auto’s, die de praktische en psychologische barrières voor grootschalige EV-adoptie zullen helpen opheffen en zo zullen bijdragen aan een wereld zonder uitstoot van schadelijke stoffen.”

Ontwikkelaars kunnen direct starten met het bouwen van applicaties voor elektrische voertuigen met TomTom SDK’s en API’s op TomTom’s self-service developer portal.

Bron: elektrischeauto.nl

TOMTOM INTRODUCEERT NIEUWE API’S VOOR ELEKTRISCH RIJDEN

Recent Content