TESLA’S VOLGENDE GIGAFACTORY KOMT IN BERLIJN


Na lang wikken en wegen heeft Tesla een besluit genomen. Hun vierde gigafactory komt in Berlijn te staan. Dit laat Elon Musk zelf weten via Twitter. Opmerkelijk is het bericht wel, want voor lange tijd werd aangenomen dat de fabriek in Emden gebouwd zou worden. Het was ook de CEO zelf die deze locatie destijds bezocht heeft. Toch heeft Berlijn de voorkeur boven Emden. TESLA’S VOLGENDE GIGAFACTORY KOMT IN BERLIJN.

LOGISTIEK

Er werd voor lange tijd aangenomen dat Emden de locatie zou worden voor de vierde gigafactory van Tesla. Deze locatie zou perfect zijn als je kijkt naar het logistieke proces. De aangewezen plek had meer dan voldoende ruimte voor deze fabriek en is er direct connectie met het water. Hierdoor kunnen onderdelen en auto’s over het water vervoerd worden. Dat Elon Musk ook op deze locatie was gespot leek enkel een bevestiging te zijn dat de gigafactory in deze plaats gebouwd zou worden.

Dat Tesla uiteindelijk kiest voor Berlijn is dan toch opmerkelijk te noemen. Voor lange tijd was Nederland ook nog in de race voor de gigafactory. Het werd hierna toch snel duidelijk dat de autofabrikant de voorkeur gaf aan Duitsland. De nieuwe gigafactory zal vlak naast het vliegveld nabij Berlijn gebouwd worden. Hierdoor blijft het logistieke proces op peil en kunnen goederen sneller ingevlogen worden mocht dit noodzakelijk zijn.

DUITSE ENGINEERING

Dat de keuze uiteindelijk is gevallen op Duitsland kan Elon Musk zelf goed verklaren. Gisteren zei de CEO hierover het volgende:

Iedereen weet dat Duitse engineering voortreffelijk is, zeker weten. Het is dan ook een deel van de reden dat we onze Europese gigafactory in Duitsland vestigen. We zullen ook een engineering en design center in Berlijn bouwen, omdat dat Berlijn de beste kunst ter wereld heeft.

PRODUCTIE MODEL Y

Kort nadat Tesla via Twitter liet weten dat de gigafactory in Berlijn zou komen kwam Elon Musk nog met een andere mededeling. In de nieuwe fabriek zullen batterijen, aandrijflijnen en de Model Y worden gefabriceerd. Net als bij het eerdere bericht over de locatie wist Tesla ons opnieuw te verrassen. Ook hier werd lang aangenomen dat de immens populaire Model 3 geproduceerd zou worden in de Europese gigafactory.

Dat er voor gekozen wordt om de Model Y in deze fabriek te produceren heeft voor ons kikkerlandje wel een groot voordeel. De aankomende Model Y hoeft immers niet meer vanuit Amerika getransporteerd te worden. Onder aan de streep zullen de kosten hierdoor een stuk lager zijn waardoor de Model Y een stuk aantrekkelijker in de prijslijsten kan komen te staan. Dit laatste is uiteraard wel een aanname. Tesla heeft immers in korte tijd bewezen ons goed te kunnen verrassen.

Bron: elektrischeauto.nl

TESLA’S VOLGENDE GIGAFACTORY KOMT IN BERLIJN

Recent Content