TESLA’S GROOTSTE SOFTWAREUPDATE TOT NU TOE: V10


Wanneer ik V10 zie staan moet ik direct denken aan dikke supercars met benzineslurpende motoren. Dat ik nu V10 aan Tesla kan koppelen was even onverwacht, maar uiteindelijk geheel logisch. In dit geval staat V10 voor versienummer 10 van de software binnen een Tesla. De nieuwe update komt met een flinke lijst aan verbeteringen en toevoegingen. Wij nemen de belangrijkste wijzigingen eens door. TESLA’S GROOTSTE SOFTWAREUPDATE TOT NU TOE: V10.

TESLA SMART SUMMON

De belangrijkste toevoeging aan versienummer 10 is ongetwijfeld ‘Smart Summon’. In het verleden is hier al vaak genoeg over geschreven en hebben criciti hun mening duidelijk laten blijken. Smart Summon heeft nu toch echt de Tesla bereikt. Het komt er op neer dat de auto jou kan ophalen. Niets is zo irritant als wanneer je door de stromende regen moet lopen of wanneer je het beu bent om nog verder te lopen. Deze irritatie kun je met de laatste softwareupdate vaarwel zeggen. De auto kan jou gewoon zelf ophalen. Er zit nog wel een maar bij deze update. Je hebt er pas werkelijk iets aan als jouw Tesla is voorzien van ‘Full Self-Driving Capability’ of ‘Enhanced Autopilot’.

ENTERTAINMENT

Wanneer je graag meezingt in de auto heeft Tesla met versienummer 10 goed nieuws. De onboard entertainment is verder uitgebreid met onder andere ‘Caraoke’. Ja, je leest het goed! Je kunt gewoon meezingen op jouw favoriete muziek, inclusief lyrics. Ik schijn overigens ook iets met mijn zangtalenten te moeten doen; stoppen! Stap dus niet bij mij in een Tesla met Caraoke-update. In mijn geval hou ik het dan maar gewoon op het beluisteren van muziek via Spotify welke nu ook in de update is terug te vinden.

Wanneer je liever series of films wilt kijken komt de softwareupdate onder andere met Netflix, Youtube of Hulu. Onder de noemer Tesla Theater kunnen inzittende hun favoriete serie bekijken. Je kunt deze functie overigens enkel gebruiken wanneer de auto stil staat. Ditzelfde geldt voor de games die nu terug te vinden zijn binnen de nieuwe softwareupdate. Deze games zijn speelbaar met een optionele controller. Dit hoeft overigens niet noodzakelijk een controller te zijn van Tesla.

TESLA BEPAALT JOUW BESTEMMING

Een leuke nieuwe feature is ‘I’m Feeling Lucky’ en ‘I’m Feeling Hungry’. De eerste naam geeft ons een beetje het idee dat we met Google te maken hebben. Toch zijn beide zaken terug te vinden binnen het navigatiesysteem van Tesla. Bij ‘I’m Feeling Lucky’ kiest de Tesla een POI uit waar de auto jou dan naar navigeert. De POI’s worden bepaald op basis van ervaringen. Bij ‘I’m Feeling Hungry’ wordt je genavigeerd naar de gekste restaurants in de omgeving. Op deze manier verbreed je ook nog eens jouw horizon en kom je wellicht nog eens een leuk restaurant tegen.

SOFTWARE UITROLLEN

Versienummer 10 zal in batches uitgerold worden. Op dit moment is deze software direct in Amerika beschikbaar. Uiteindelijk zal deze nieuwste versie ook in Nederland beschikbaar komen. Het is helaas nog niet bekend wanneer dit werkelijk beschikbaar zal komen in Nederland. Op de website van Tesla Nederland zal spoedig meer informatie beschikbaar komen over deze nieuwe softwareupdate.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TESLA’S GROOTSTE SOFTWAREUPDATE TOT NU TOE: V10.

Recent Content