TESLA’S EERSTE LAADPARK MET V3 SUPERCHARGERS


Afgelopen voorjaar presenteerde Tesla de V3 Supercharger. Met de derde generatie van Tesla’s Supercharger kun je aanzienlijk sneller laden. Afhankelijk van het model tot maar liefst 250 kW. De V3 Supercharger werd de afgelopen maanden hier en daar, bij wijze van proef, in gebruik genomen. Nu vindt Tesla het dus tijd om ze echt in gebruik te nemen. In het nieuwe laadpark van Tesla, in het centrum van Las Vegas, zijn maar liefst 24 V3 Superchargers geplaatst. TESLA’S EERSTE LAADPARK MET V3 SUPERCHARGERS.

NORMAAL LADEN IS GRATIS

Omdat het terrein ook als parkeerplaats kan worden gebruikt staan er ook 15 normale wandladers. Deze kun je gratis gebruiken. Tesla-bestuurders die minder dan een uur in het laadpark staan, staan er gratis en betalen dan alleen de eventuele kosten van het snelladen aan de V3 Supercharger. Als je er langer staat en geen gast van Caesars Palace met een Platinum, Diamond of 7-star status bent, dan moet je ook het reguliere parkeertarief betalen.

ZONNEPANELEN EN ENERGIE-OPSLAG

Tesla gebruikt in het nieuwe laadpark in Las Vegas behalve de nieuwe Superchargers nog meer eigen technologieën. Zo zijn de overkappingen voorzien van zonnepanelen en worden er ook speciale industriële Powerpacks gebruikt om energie op te slaan en eventuele piekbelastingen op te vangen. De opbrengst van de zonnepanelen zal overigens maar een fractie zijn van wat er aan energie wordt gebruikt. Er kunnen in het nieuwe laadpark namelijk dagelijks maar liefst 1500 Tesla’s worden opgeladen. Daar zijn beduidend meer laadpanelen voor nodig dan die nu op de overkappingen staan opgesteld.

V3 SUPERCHARGER

Bij de derde generatie van de Tesla Supercharger hoef je de energie, in tegenstelling tot de vorige versies, niet te delen met een eventuele andere Tesla die aan dezelfde laadzuil is gekoppeld. Daardoor kun je altijd het volledige laadvermogen benutten. Laden kan nu zo snel, dat je in vijf minuten voor meer dan 100 kilometer kunt bijladen.

OUDERE TESLA-MODELLEN LADEN MINDER SNEL

Dat geldt helaas niet voor alle Tesla-modellen. De oudere modellen beschikken over een andere technologie en kun je daardoor minder snel opladen. De Model 3 is pas uitgekomen en beschikt dus over de nieuwste accu- en laadtechnologie. Deze kun je inderdaad laden met 250 kW. De recentere versies van de Model S of X (gebouwd na april 2019) kunnen tot 200 kW laden. De oudere versies kunnen met maximaal 150 kW worden opgeladen.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TESLA’S EERSTE LAADPARK MET V3 SUPERCHARGERS

Recent Content