TESLA START PRODUCTIE MODEL 3 VOOR EUROPESE MARKT


Goed nieuws voor de Europese kopers die op hun bestelde Tesla Model 3 zitten te wachten. Voor zover ons bekend is, gaat Tesla eindelijk starten met de productie van de Europese en Chinese versies van de Model 3. Tesla begon vorige maand met het activeren van orders van Tesla Model 3-bestellingen van Europeanen. TESLA START PRODUCTIE MODEL 3 VOOR EUROPESE MARKT.

Dit past bij het commentaar dat Elon Musk gaf tijdens de laatste winstmededelingen. Toen zei Musk ook dat Tesla het orderboek voor de in Europa bestelde exemplaren van de Model 3 ging openen. Ook voegde Musk eraan toe dat Tesla van plan is om in januari een aanzienlijke hoeveelheid Model 3-voertuigen voor Europa te bouwen. Hij verwacht de eerste leveringen in februari en maart. In de orders die Tesla heeft geactiveerd, vraagt het haar klanten om de bestelde auto verder te configureren zodat Tesla de gewenste Model 3 in productie kan gaan nemen.

EERSTE LEVERINGEN IN FEBRUARI EN MAART

Ook vertelde Tesla de houders van een reservering dat hun auto in februari worden bezorgd als ze hun bestelling tegen het einde van 2018 zouden plaatsen. De eerste belangrijke batch van de Europese uitvoering van Model 3 zal dus waarschijnlijk deze maand dus in productie te gaan. Verwacht wordt dat Tesla het grootste deel van de Model 3-productie van deze maand zal reserveren voor de Europese en Aziatische markten.

ANDERE LAADAANSLUITING

Deze vereisen enkele aanpassingen ten opzichte van de Noord-Amerikaanse versie. We hebben het in de eerste plaats over de laadaansluiting. In Europa heeft Tesla aangekondigd dat het de CCS-standaard met Model 3 overneemt en dat het dubbele laadconnectoren op het voertuig gebruikt. Er was al eerder in het nieuws dat Tesla nieuwe dubbele connectoren met een CCS-stekker op Supercharger-stations gaat installeren ter voorbereiding op de komst van de Model 3.

Kelvin Yang@KelvinYang7

Model 3 with China GB charge ports spotted running around, likely testing compatibility with public charging stations

Afbeelding weergeven op Twitter

8500:33 – 3 jan. 2019Informatie over Twitter Ads en privacy22 mensen praten hierover

CHINA

Tesla gaat in China zowel de standaard aansluiting van Tesla als die volgens de Chinese nationale norm gebruiken. Er zijn al eerder een Model 3’s geïmporteerd uit de VS maar dit waren uitvoeringen voor de Noord-Amerikaanse markt. Nu is er ook een exemplaar van de Model 3 met de juiste connectoren gespot in China. Deze laadaansluiting is niet geheel nieuw, Tesla had voor de Chinese markt vorig jaar ook al een laadpoortaansluiting met dubbele connector voor Model S en Model X ontwikkeld.

HANDELSOORLOG

Tesla zal naar verwachting ook veel Model 3-voertuigen maken voor de Chinese markt en proberen om die dit kwartaal uit te leveren. Dit houdt verband met de deadline voor de nieuwe importtarieven die voortkwamen uit de handelsoorlog van de Trump-regering tegen China. Deze heffingen zouden tot 40% moeten stijgen. Er is echter overeengekomen dat ze voor het eerste kwartaal van 2019 beperkt zouden blijven tot 25%. Tesla heeft onlangs de prijs van Model 3 in China dienovereenkomstig verlaagd. Het de prijs binnenkort ook weer kunnen verhogen voor de voertuigen die de autofabrikant niet in het eerste kwartaal kan leveren als er geen oplossing is voor de handelsoorlog.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TESLA START PRODUCTIE MODEL 3 VOOR EUROPESE MARKT

Recent Content