TESLA STAPT IN DE AUTOVERZEKERINGEN EN KOMT OOK NAAR NEDERLAND


Tesla gaat voor hun eigen auto’s zelf verzekeringen aanbieden. Volgens de autofabrikant kan Tesla een autoverzekering gemiddeld 20% goedkoper aanbieden in vergelijking met andere verzekeraars. Het verschil wordt gemaakt doordat de autofabrikant ook rekening houdt met rijhulpsystemen. Met dit laatste wordt door andere reguliere verzekeraars geen rekening gehouden. TESLA STAPT IN DE AUTOVERZEKERINGEN EN KOMT OOK NAAR NEDERLAND.

TESLA INSURANCE

Hou het simpel moesten ze bij Tesla hebben gedacht. Onder de naam Tesla Insurance kan een verzekering worden afgesloten op een nieuwe of bestaande Tesla. Op dit moment wordt de verzekering enkel aangeboden in de deelstaat Californië. In de loop van de komende maanden moet ook in andere deelstaten de mogelijkheid bestaan om een verzekering via de autofabrikant aan te vragen. Wie op dit moment al een Tesla heeft, en in Californië woont, kan de premie door de fabrikant laten uitrekenen. Voor nieuwe klanten wordt vlak voor levering van de auto de optie aangeboden. Welke dekking exact wordt aangeboden is nog niet bekend.

De verzekering wordt momenteel nog enkel in Californië aangeboden. Uiteindelijk moet heel Amerika gebruik kunnen maken van Tesla Insurance. Er wordt momenteel nog niet gesproken over een wereldwijde uitrol van deze speciale verzekering voor Tesla’s. Toch is het zeker dat Tesla Insurance ook naar Nederland gaat komen. De Nederlandse versie van de website is al beschikbaar, al beschikt deze pagina nog niet over inhoud.

INSUREMYTESLA

Onder de noemer InsureMyTesla biedt de fabrikant in Nederland ook een verzekering aan. Deze verzekering wordt momenteel echter nog aangeboden via een tussenpersoon. Met de nieuwe constructie moet deze tussenpersoon wegvallen. Je sluit dan direct een verzekering af bij de fabrikant zelf. Bij de huidige tussenpersoon zit ook schade aan het laadpunt in de premie opgenomen. Het vervangen van de sleutel behoort daarnaast ook tot de verzekering. Hiermee biedt de fabrikant in Nederland wel een maatwerk verzekering aan voor de Tesla. Deze dekkingen zijn overigens wel enkel in de premium verzekering terug te vinden. Bij de basisverzekering wordt dit allemaal niet gedekt.

HOOGTE EIGEN RISICO

Uit recent onderzoek blijkt dat veel autobezitters niet weten wat de hoogte is van hun eigen risico. Focwa noemt deze ontwikkeling zorgelijk. Hun zorgen worden vanuit de schadeherstelbedrijven ondersteunt. “Mensen houden er geen rekening mee dat ze een eigen risico moeten betalen, als de verzekeraar de schade niet betaalt. Toch is het van belang dat mensen hiervan op de hoogte zijn. Schadeherstel wordt de komende jaren alleen maar belangrijker door de komst van complexere auto’s. Onderhuidse veiligheidssystemen worden al snel aangetast bij een klein ongeluk.” meldt Brecht Grieten, woordvoerder van de Focwa, aan Autovisie.

Ook bij InsureMyTesla geldt een eigen risico die per pakket kan verschillen. Hoe de verzekeringspakketten er in de toekomst uit zullen komen te zien is nog niet bekend. Per land kan dit enorm verschillen ook vanwege belastingen en andere eisen. Wij houden deze ontwikkeling uiteraard in de gaten.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TESLA STAPT IN DE AUTOVERZEKERINGEN EN KOMT OOK NAAR NEDERLAND

Recent Content