TESLA SCHRAPT GOEDKOPE VERSIES MODEL S EN X


Wie de goedkoopste versies van de Tesla Model S en Model X wil kopen, zou wel eens achter het net kunnen vissen, zegt Elon Musk. Tesla heeft namelijk gemeld dat het bedrijf met ingang van afgelopen maandag alleen nog maar de duurdere voertuigen van deze modellen zal verkopen. De instapversies van de elektrische auto’s Model S en Model X zijn door Tesla uit het leveringsprogramma gehaald. Tesla zal eventuele bestellingen voor de versies met een 75 kWh accu vanaf afgelopen maandag daarom niet meer accepteren, aldus bedrijfsleider Elon Musk. TESLA SCHRAPT GOEDKOPE VERSIES MODEL S EN X.

MEER DAN 10.000 EURO VERSCHIL

Wie nu een Model S en Model X wil kopen, zal hier sinds afgelopen maandag aanzienlijk meer voor moeten betalen. De uit het programma gehaalde 75 kWh uitvoering van Model S kost in de huidige basisversie bijvoorbeeld ruim 99.000 euro. Voortaan kunnen kopers alleen kiezen voor de duurdere uitvoeringen die voorzien zijn van 100 kWh batterijen. Deze uitvoeringen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 113.000 euro. Dat geldt ook voor de Model X. De goedkoopste versie 75 kWh van ruim 99.000 euro is uit het programma gehaald, de eerstvolgende versie kost bijna 118.000 euro.  Dat is een prijsverschil van ongeveer 14.000 respectievelijk 19.000 euro.

NIET DE EERSTE KEER

Het is al eerder voorgekomen dat Tesla de uitvoering met de zwakste accusets uit het assortiment haalde. In 2013 haalde Tesla bijvoorbeeld de toenmalige basisversie met 40 kWh accupakket uit het assortiment. Later zijn ook nog de uitvoeringen met een accupakket van 60 en 70 kWh uit het programma gehaald. De Amerikaanse autofabrikant rechtvaardigt deze annuleringen meestal vanwege de te lage vraag naar de bewuste uitvoeringen. De behoefte aan een steeds grotere actieradius van moderne EV’s zal hierin ongetwijfeld een rol spelen. Maar in dit geval zou het natuurlijk ook zo kunnen zijn dat Tesla het prijsverschil met de duurdere uitvoeringen van het nieuwe instapmodel Model 3, dat in februari op de Europese markt komt, groot genoeg wil houden.

MODEL 3

De Europese kopers van een Tesla Model 3 kunnen hun begeerde voertuig waarschijnlijk binnenkort in ontvangst gaan nemen. Tesla heeft gemeld dat het bedrijf eindelijk gaat starten de productie van de Europese uitvoeringen van de Model 3. In december begon Tesla namelijk al met het activeren van orders van Tesla Model 3-bestellingen van Europeanen, zodat de kopers eindelijk hun wensen met betrekking tot de kleur en configuratie aan konden geven. De eerste Europese leveringen van Model 3 vinden naar verwachting in februari 2019 plaats.

Bron: elektrischeauto.nl

TESLA SCHRAPT GOEDKOPE VERSIES MODEL S EN X

Recent Content