Tesla Roadster brengt je voortaan in één ruk naar Berlijn


De Tesla Roadster is al een tijdje uit productie, maar Elon Musk vergeet zijn eerste kopers niet. Zij krijgen namelijk een flinke accu-upgrade, waardoor de range van de Roadster vergroot wordt naar 640 kilometer. Tesla Roadster brengt je voortaan in één ruk naar Berlijn.

Dat klinkt indrukwekkend en dat is het ook, want geen andere elektrische productie-auto heeft eenzelfde bereik. De originele Roadster haalde al 395 kilometer, maar dat wordt met de upgrade opeens een flinke klap meer, zo bevestigt Musk tegenover AutoExpress. Tesla produceerde slechts 2.600 Roadsters. De bezitters van deze auto’s werden al een half jaar lang lekker gemaakt door Musk, die ze ‘something special’ beloofde.

Dat speciaals ‘krijgen’ ze dus in de vorm van een nieuwe accu, die dankzij nieuwe technieken meer energie kan vasthouden. Ter vergelijking: de accu van de Roadster levert 117 kWh per kilogram, terwijl de Model S al 240 kWh haalt. De nieuwe accu is in ieder geval krachtig genoeg om je in één ruk van Utrecht naar Berlijn te rijden.

Musk heeft nog geen informatie vrijgegeven over de kosten van de upgrade, maar iets zegt ons dat de accu niet goedkoop zal zijn. Hij vertelde wel meer over de nieuwe Tesla, die Model III zal gaan heten.

Tesla Roadster brengt je voortaan in één ruk naar Berlijn

Recent Content