Tesla overweegt bouw eigen amfibie-onderzeeër


Herinner je je de onderwater-Lotus Esprit uit James Bond nog? Tesla’s CEO Elon Muskkocht hem, en nu overweegt hij er een moderne versie van te maken, in zeer beperkte oplage. Tesla overweegt bouw eigen amfibie-onderzeeër.

De afgelopen dagen werd in het Verenigd Koninkrijk het eerste rechtsgestuurde exemplaar van de Model S uitgeleverd, een marktdebuut waarbij de grote baas niet mocht ontbreken. De Britse pers greep de gelegenheid aan om even met Musk te praten over de toekomst: de Model X komt volgend jaar, en houdt zijn vleugeldeuren, en in 2017 komt er een kleiner model van het formaat 3 Serie, dat de helft gaat kosten van een Model S.

Bovenstaande is voornamelijk een herhaling van oud nieuws, maar desgevraagd gaf Musk aan ook te spelen met het idee van een eigen amfibie, geschoeid op de leest van eerdergenoemde Esprit:

It’s a low priority project but we can create a transformation amphibious vehicle using Model S electrics. It will look like the Esprit too but 10 per cent bigger and we’ll make it in single digit numbers, but it can be done.

De man tracht de aarde te veroveren met elektrische auto’s, de ruimte met zijn SpaceX-project, waarom dan niet de zeeën met een frickin’ submarine? Het volgende project? ‘Dat heb ik wel in het hoofd, maar hierover laat ik nog even niets los‘, aldus Musk vanuit zijn basis binnenin een inactieve vulkaan. ‘Het is in ieder geval zeker NIET een enormerobot-onderwaterspin van waaruit ik de wereld ga veroveren *kuch*. Nog koffie?‘

Afbeelding: een professionele impressie van onze peperdure photoshopper hoe de Tesla-onderzeeër er volgens hem uit komt te zien.

 

Tesla overweegt bouw eigen amfibie-onderzeeër

Recent Content