TESLA OPENT SUPERCHARGERSTATION IN GOUDA EN BUNNIK


Tesla opende dit weekend nieuwe Superchargerlocaties in Gouda en Bunnik, en brengt hiermee het aantal Tesla snellaadstations in Nederland op negentien. Deze snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S, Model X en Model 3 op te laden in een kwestie van minuten in plaats van meerdere uren. Het station in Gouda uitgerust met 12 oplaadpunten en bevindt zich bij restaurant De Beren en de KFC aan de Harderwijkweg 1. Het Superchargerstation in Bunnik bevindt zich bij het Postillon Hotel aan de Baan van Fectio 1 en beschikt over 16 oplaadpunten. Deze nieuwe locaties vormen een belangrijke ondersteuning voor reizigers van de Randstad naar het oosten van Nederland via de A12. TESLA OPENT SUPERCHARGERSTATION IN GOUDA EN BUNNIK.

MEER DAN 435 SUPERCHARGERS IN EUROPA

Deze locaties zijn een van de meer dan 435 locaties in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken. Model S en Model X hebben een actieradius van 520 tot 632 km (volgens NEDC) en Model 3 heeft een bereik tot maximaal 560 km (WLTP). Een Tesla kan in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. Dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken. Met het onlangs aangekondigde V3, een compleet nieuwe architectuur voor Supercharging, die een laadcapaciteit tot 250 kW per auto mogelijk maakt, kan in de nabije toekomst in een optimale situatie een Model 3 Long Range in 5 minuten tot 120 km opladen. Naast Superchargers zijn er in de Benelux al meer dan 200 zogenoemde Destination Charging locaties. Deze opladers bevinden zich op plaatsen waar men langer verblijft, zoals hotels en restaurants, maar ook winkelcentra en skiresorts.

In Nederland zijn nabij strategische snelweglocaties al Superchargers te vinden in Amsterdam, Apeldoorn, Badhoevedorp, Breda, Breukelen, Dordrecht, Drachten, Eindhoven, Emmeloord, Hoorn, Horst, Oosterhout, Urmond, Vuren, Zaltbommel, Zevenaar en Zwolle. Tesla Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op het touchscreen in de auto in Google Maps weergegeven.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TESLA OPENT SUPERCHARGERSTATION IN GOUDA EN BUNNIK

Recent Content