TESLA OPENT NIEUWE SUPERCHARGERS IN LEIDERDORP EN ROSMALEN


Tesla opent vandaag een nieuwe Supercharger in Leiderdorp, volgend op de nieuwe locatie die eerder deze maand in Rosmalen in gebruik is genomen. Deze toevoegingen brengen het aantal Superchargerlocaties in Nederland op twintig. TESLA OPENT NIEUWE SUPERCHARGERS IN LEIDERDORP EN ROSMALEN

De snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model SModel X en Model 3 op te laden in een kwestie van minuten in plaats van meerdere uren. Beide locaties zijn uitgerust met 16 oplaadpunten.

De Superchargerlocatie in Rosmalen bevindt zich bij Fletcher Hotel-Restaurant ‘s Hertogenbosch aan de Burgemeester Burgerslaan 50 en vormt een belangrijke ondersteuning voor reizigers van het zuiden naar het noorden van Nederland via de A59. De nieuwe Supercharger in Leiderdorp ligt bij La Place, McDonald’s en het Tulip Inn Hotel aan de Persant Snoepweg 2. Het nieuwe Superchargerstation vormt een belangrijke ondersteuning voor reizigers van Amsterdam naar Den Haag via de A4.

Onlangs heeft Tesla de Supercharger in Urmond uitgebreid met acht nieuwe snellaadpunten, waardoor hier in totaal nu 20 laadpunten beschikbaar zijn.

BIJNA 450 SUPERCHARGERS IN EUROPA

Deze locatie is een van de bijna 450 locaties in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken. Model S en Model X hebben een bereik van 520 tot 632 km (volgens NEDC) en Model 3 heeft een bereik tot maximaal 560 km (WLTP). Een Tesla kan in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. Dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken. Met het onlangs aangekondigde V3, een compleet nieuwe architectuur voor Supercharging die een laadcapaciteit tot 250 kW per auto mogelijk maakt, kan in de nabije toekomst in een optimale situatie een Model 3 Long Range in 5 minuten tot 120 km opladen. Naast Superchargers zijn er in in de Benelux al meer dan 200 Destination Charging locaties. Deze opladers bevinden zich op plaatsen waar men langer verblijft, zoals hotels en restaurants, maar ook winkelcentra en skiresorts.

In Nederland bevinden zich nabij strategische snelweglocaties nu twintig Superchargers, welke te vinden zijn op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op de website van Tesla en op het touchscreen in de auto in Google Maps weergegeven.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TESLA OPENT NIEUWE SUPERCHARGERS IN LEIDERDORP EN ROSMALEN

Recent Content