TESLA ONTHULT CYBERTRUK PICK-UP OP 21 NOVEMBER


Eindelijk is het zover. De pick-up van Tesla wordt over twee weken onthuld. Dit kondigde Tesla’s Elon Musk gisteren via Twitter aan. De onthulling van de Cyberpunk pick-up, zoals Musk hem noemt, zal op 21 november plaatsvinden in de SpaceX-fabriek in Los Angeles. Met de benaming ‘Cyberpunk’ refereert Elon Musk aan de science-fiction film “Blade Runner.” Zoals Musk al eerder heeft laten doorschemeren krijgt de pick-up een uitgesproken futuristisch uiterlijk. TESLA ONTHULT CYBERTRUK PICK-UP OP 21 NOVEMBER.

SPECIFICATIES

Heel veel specificaties zijn er nog niet bekend van de pick-up van Tesla. Het is ook maar de vraag of we op de onthulling veel meer te weten gaan komen. Daar gaat het vooral om het uiterlijk en de voornaamste prestaties. Daar heeft Elon Musk al het nodige over laten doorschemeren. Zo vertelde Musk dat de pick-up twee motoren zou krijgen, die samen een trekvermogen van meer dan 100.000 kilo heeft. Dat is een indrukwekkend getal, net als de actieradius van 645 tot 800 kilometer. Ook de vanafprijs – er wordt gezegd dat hij voor minder dan $ 50.000 verkrijgbaar zal zijn – is op zijn minst interessant te noemen. Gezien het gewicht, het vermogen en de actieradius moet de pick-up namelijk een flink accupakket aan boord hebben. Accu’s zijn nog steeds een van de duurste componenten van een elektrische auto.

WERKPAARD

Bijzonder is ook de 240 V-aansluitingen. Hiermee geeft Musk ook aan dat de Tesla pick-up ook wordt gezien als een echt werkpaard. Zijn grootste concurrent is dan ook de F150 van Ford. Ook Ford werkt overigens aan een elektrische uitvoering van de F150. Hoe die twee concurrenten zich gaan verhouden, is nog afwachten. Volgend Musk wordt de pick-up van Tesla veel sterker dan de (huidige?) F150 en zou hij sportiever zijn dan een standaard Porsche 911.

INTERESSANTSTE TESLA PRODUCT

Voorts geeft Musk aan dat hij ervan overtuigd is dat de pick-up Tesla’s interessantste product wordt. Daarbij moeten we natuurlijk wel in ogenschouw nemen dat de pick-ups in de Verenigde Staten een flink marktaandeel hebben. Hier, in Europa, hebben we vooral oog voor de personenwagens van Tesla.

VANAF 2021 IN PRODUCTIE?

Musk heeft meerdere keren aangegeven dat de pick-up na Model Y in productie gaat. Model Y gaat in 2020 in productie. Daarom mogen we verwachten dat de tesla pick-up in 2021 in productie gaat. Daarmee gaat Tesla redelijk gelijk op met Rivian, die verwacht dat de iets kleinere RT1 ook rond die tijd gebouwd gaat worden. Ook de elektrische Ford F150 zal rond die tijd worden gelanceerd terwijl we ook nog een pick-up van Atlis tegemoet kunnen zien. De extravagante pick-up van Bollinger Motors kan al wel worden gereserveerd maar ook die is nog niet in productie. Wie nu een pick-up wil, moet in Australië kijken naar een geëlektrificeerde Toyota Landcruiser of – zoals in deze video – zelf aan de slag gaan.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TESLA ONTHULT CYBERTRUK PICK-UP OP 21 NOVEMBER

Recent Content