TESLA MODEL X VEEL TE STERK VOOR MUSCLE CARS IN DRAGRACE


Dat Tesla auto’s bouwt die het op kunnen nemen tegen modellen die voorheen onaantastbaar leken was al eerder gebleken. Dat een rechtstreeks uit de fabriek komende Tesla Model X echter in staat is om muscle cars te verslaan in een dragrace heeft zelfs de grootste liefhebbers verbaasd doen staan. TESLA MODEL X VEEL TE STERK VOOR MUSCLE CARS IN DRAGRACE.

X P100D

De Tesla Model X P100D waar het om gaat is eigendom van een normaal Amerikaans gezin in South Carolina. De familie trok bij wijze van een familie-uitje naar de racebaan van Dorchester om naar de dragraces te kijken. Het leek de vader van het gezin leuk om zelf zijn auto ook eens te testen. Met groot succes, want de auto versloeg de ene na de andere opgepompte rivaal in de één-tegen-één duels.

ELEKTRISCHE KRACHT

De reden waarom auto’s zoals de Tesla Model X het met gemak in korte sprints winnen van auto’s die op benzine rijden is natuurlijk simpel. De manier waarop elektrische auto’s optrekken door niet te kloppen snelheid van accelereren. Dit is nu eenmaal onderdeel van de manier waarop elektrische aandrijving werkt. Dit bleek eerder ook al toen andere modellen van Tesla zonder moeite dit soort wedstrijden wist te winnen. Al was dat wel vaak in een meer professionele setting. Dat een standaardmodel het wint van racemonsters was nog niet eerder zo duidelijk naar voren gekomen op evenementen.

MEER MOGELIJKHEDEN

De video van de race is in de Verenigde Staten een hit en wordt veel bekeken. Daarnaast is de speculatie losgebarsten over wat er nog meer mogelijk moet zijn met elektrische auto’s. Vooral waar het gaat om de Tesla Model X. De fabrikant kondigde recentelijk al aan dat er enkele updates aan zitten te komen die de auto nog sneller maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de manier waarop met de batterijtechniek wordt omgegaan. Ook is gesproken over de track modus. Daarmee wordt racen nog gemakkelijker gemaakt.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TESLA MODEL X VEEL TE STERK VOOR MUSCLE CARS IN DRAGRACE

Recent Content