TESLA MODEL S RIJDT DWARS DOOR DE VS


Een Amerikaanse Tesla-fan heeft in zes dagen 5.825 kilometer afgelegd in zijn Tesla Model S. Zijn roadtrip begon in New York en eindigde in Los Angeles. Onderweg maakte hij uitsluitend van het Supercharger-netwerk gebruik.  De kosten voor de roadtrip? Precies nul euro. TESLA MODEL S RIJDT DWARS DOOR DE VS.

Het Tesla Supercharger-netwerk van snelladers bestrijkt een groot deel van de Verenigde Staten. De opladers staan minder dan 400 kilometer uit elkaar, zodat de Model S op één acculading van de ene lader naar de andere kan rijden. De Superchargers laden het accupakket in veertig minuten vol. Model S-berijders mogen gratis gebruikmaken van het netwerk.

De roadtrip begon bij het John F. Kennedy-vliegveld in New York en eindigde 28 snelladers later op het vliegveld in Los Angeles. De Model S vertoonde onderweg geen mankementen, ondanks lage temperaturen en slechte weersomstandigheden.  In totaal heeft de auto 1.366 kWh stroom verbruikt.

In Europa is een netwerk van veertien Superchargers aangelegd. Een deel van dit netwerk strekt vanNederland tot Oostenrijk en bestaat uit acht laders. In Noorwegen ligt een netwerk van zes Superchargers.

Bron

 

TESLA MODEL S RIJDT DWARS DOOR DE VS

Recent Content