TESLA MODEL 3 IN MAART HET VAAKST OP NEDERLANDS KENTEKEN GEZET


Voor de tweede keer in een aantal maanden tijd is een elektrische auto de meest gekentekende auto van de maand geworden. Werd in december 2018 de Jaguar I-Pace het meest op Nederlands kenteken gezet, in maart is de eer voor de Tesla Model 3. TESLA MODEL 3 IN MAART HET VAAKST OP NEDERLANDS KENTEKEN GEZET.

Uit registratiecijfers van Bovag, RAI Vereniging en RDC is gebleken dat de Tesla Model 3 de niet-elektrische Ford Focus en de Kia Picanto voor zich houdt. De overwinning is vooral te danken aan de ruime voorbestelperiode die Tesla voor dit model hanteerde. Sommige bestellingen stonden al maanden. Volgens de zegsman van Bovag was het dan ook wachten op het moment van uitlevering van de Model 3.

FISCAAL VOORDEEL

In december was de Jaguar I-Pace de meest gekentekende auto. Dit succes had Jaguar vooral te danken aan de fiscale veranderingen die 1 januari jongstleden hebben plaatsgevonden. Kocht je voor deze datum een auto’s met een cataloguswaarde van meer dan € 50.000,-? Dan kon je tot en met 31 december volledig profiteren van het bijtellingsvoordeel. Inmiddels betaal je voor auto’s met een cataloguswaarde van meer dan € 50.000 een gecombineerd percentage. Het bijtellingspercentage van 4% is van kracht tot een cataloguswaarde van € 50.000, maar vervalt daarboven, waardoor er over het meerdere 22% bijtelling moet worden betaald. Ook deze regeling is tijdelijk. Vanaf 2021 betaalt men ook voor elektrische auto’s 22% bijtelling over de gehele cataloguswaarde. Meer informatie over de bijtelling in 2019 vind je hier.

MEEST GEKENTEKENDE ELEKTRISCHE AUTO VAN HET KWARTAAL

De Tesla Model 3 is niet de meest gekentekende auto van het eerste kwartaal geworden. Er waren nog vier modellen die vaker op kenteken waren gezet, namelijk de Volkswagen Golf, de Ford Focus, de Volkswagen Polo en de Kia Picanto. Deze modellen maken (voornamelijk) gebruik van traditionele verbrandingsmotoren. Om die reden gaat de eer voor de meest gekentekende elektrische auto van het kwartaal 3 uit naar de Model 3.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TESLA MODEL 3 IN MAART HET VAAKST OP NEDERLANDS KENTEKEN GEZET

Recent Content