TESLA MODEL 3 – DIT IS ALLES WAT JE NU MOET WETEN


Dit is hem dan: de Tesla Model 3. Na het lezen van dit bericht ben je helemaal op de hoogte. De nieuwe Tesla Model 3 is ongeveer 20 procent kleiner dan de Model S. Hij is vergelijkbaar met de BMW 3-Serie of Audi A4. De kleine Tesla is compleet nieuw en deelt het onderstel niet met de grotere Model S. Het design is wel typisch Tesla. Voor de Model 3 kiest Tesla voor een Model X-achtige grille. Hoewel grille, misschien is voorzijde het betere woord. TESLA MODEL 3 – DIT IS ALLES WAT JE NU MOET WETEN.

SPECIFICATIES TESLA MODEL 3

Tesla kan nog geen exacte specificaties noemen, maar belooft wel dat de instapversie in minder dan zes seconden naar 100 km/u accelereert en standaard over rijhulpassistent Autopilot en diverse veiligheidsvoorzieningen beschikt. Op papier haalt de basis-Model 3 een actieradius van 215 miles, omgerekend 346 kilometer.

Het interieur van de vijfpersoons Model 3 is opnieuw typisch Tesla. Groot verschil met de Model S en Model X is dat Tesla het display niet in het dashboard verwerkt, maar het er als het ware voor plaatst. Het scherm is nog groter dan die in de ‘S’ en ‘X’. Volgens Tesla gaat het om een 4K-display. Aangezien het accupakket in de bodemvloer is verwerkt, belooft de Amerikaanse autoproducent meer interieurruimte dan auto’s van vergelijkbare grootte.

DE TESLA MODEL 3 KOMT IN 2018 NAAR NEDERLAND

Tesla hoopt eind 2017 de productie van de Model 3 op te starten. Zodra de productie loopt, start de autoproducent met leveringen. Tesla werkt van de westkust naar het oosten van de Verenigde Staten. Europa komt in zicht als Tesla de productie opvoert. De eerste Model 3 komt daardoor pas in de loop van 2018 naar Nederland. Op jaarbasis hoopt Tesla meer dan 100.000 exemplaren te produceren. Aangezien Tesla na het openen van de orderboeken binnen 24 uur al 115.000 reserveringen heeft mogen ontvangen, is het bedrijf in ieder geval de eerste productiemaanden verzekerd van werk.

EEN TESLA MODEL 3 RESERVEREN KAN NU

Een exemplaar reserveren is met ingang van 31 maart mogelijk. In Europa geldt een reserveringsbedrag van 1.000 euro. Om bestaande eigenaren van een Tesla Model S of Model X te belonen, krijgen deze kopers voorrang met de aanschaf van een Model 3. Wie nog geen Tesla bezit, moet dus langer wachten op het moment van sleuteloverdracht. De Tesla Model 3 moet ongeveer 35.000 euro gaan kosten. Naar verwachting kun je de prijs flink opdrijven met grotere accupakketten, opties en meer vermogen. De snelste Model 3 zou volgens de geruchten richting 60.000 euro gaan.

TESLA MODEL 3 – DIT IS ALLES WAT JE NU MOET WETEN

Recent Content