TESLA HOOPT DE ACTIERADIUS VAN ZIJN VOERTUIGEN BINNENKORT UIT TE BREIDEN


Tesla CEO Elon Musk zegt dat het niet lang zal duren voordat het baanbrekende bedrijf elektrische auto’s gaat maken met bijna 650 kilometer aan actieradius. TESLA HOOPT DE ACTIERADIUS VAN ZIJN VOERTUIGEN BINNENKORT UIT TE BREIDEN.

“Het zal niet lang duren voordat we een auto met 400-mijls bereik hebben”, zei Elon Musk dinsdag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf in Mountain View, Californië.

Een lange afstandsbereik is niet per se een vereiste voor veel kopers van elektrische voertuigen. Toch wijzen tegenstanders vaak op het kortere bereik deze voertuigen, in vergelijking met voertuigen met een interne verbrandingsmotor.

HOGERE KOSTEN

Desalniettemin is een lange actieradius zeker een verkoopargument, ook al betekent een langere reikwijdte doorgaans grotere batterijen en grotere kosten vooraf. Dit is een ander deel van de nieuwe energie-economie waar mensen soms moeite mee hebben. Echter, de grootste kosten voor batterijen, wind-, en zon-energie zijn de initiële kosten, de gebruikskosten zijn veel minder.

MODEL S

Tot nu toe is Tesla’s langste afstand voertuig de Model S Long Range elektrische sedan, die een actieradius van 370 mijl (of 595 km) heeft. Dit werd bereikt in april, toen Tesla de radius van zowel de Model S- als X-auto’s met 10 procent verhoogde, dankzij een verbeterde aandrijflijn met een herwerkte Model 3-achterwielaandrijving.

Hoewel Musk niet heeft aangegeven op welk model de langere actieradius beschikbaar zou zijn, is het redelijk om aan te nemen dat dit op het premium Model S zal zijn. Dit komt omdat de Model X altijd een iets mindere actieradius biedt, vanwege het grotere gewicht en de slechtere aerodynamica.

VERDERE ONTWIKKELINGEN

Musk herhaalde tijdens de vergadering ook de geplande tijdlijn voor het Model Y: “We verwachten tegen het einde van volgend jaar de volumeproductie te zullen bereiken”, maar zei dat ze achter de schermen hard werken om dit eerder te laten zijn.

Daarnaast werd de onthulling voor de pick-up truck vastgesteld op het einde van zomer 2019 en de elektrische Semi-truck, die oorspronkelijk gepland stond om beschikbaar te zijn dit jaar, is nu gepland voor het einde van 2020.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TESLA HOOPT DE ACTIERADIUS VAN ZIJN VOERTUIGEN BINNENKORT UIT TE BREIDEN

Recent Content