Tesla geeft zijn patenten vrij, maar waarom?


Tesla wil elke automobilist aan de elektrische auto. Zelfstandig lukt dat nog niet helemaal en daarom geeft het bedrijf van Elon Musk nu zijn patenten vrij. Tesla geeft zijn patenten vrij, maar waarom?

De fabrikant van de Model S toont zich daarmee eindelijk realistisch genoeg om in te zien dat het de steun van andere merken goed kan gebruiken. Natuurlijk, de elektrische auto is bezig aan een opmars, maar Tesla kan nog lang niet opboksen tegen BMW of Toyota, om maar eens twee voorbeelden te noemen. Het ideaalbeeld van Musk, een wereld vol elektrische auto’s, is daarom nog ver weg.

De grote man achter Tesla hoopt daarom dat zijn inspanningen zich gaan uitbetalen doorde patenten van het merk vrij te geven. Of, zoals hij het zelf heel nobel omschrijft: “Het is moeilijk veel tijd te steken in een bedrijf, maar het is makkelijk veel tijd te steken in een goed doel. Wij geloven dat we wat kunnen betekenen voor de wereld met een techniek die voor iedereen toegankelijk is.”

Natuurlijk zit daar een kern van waarheid in, maar we kunnen ons niet aan het idee onttrekken dat Musk hoopt dat zijn stap uiteindelijk bakken met geld oplevert. Die twaalf miljard dollar op zijn bankrekening heeft hij namelijk niet verdiend door van alles gratis uit te delen.

Tesla geeft zijn patenten vrij, maar waarom?

Recent Content