TESLA GAAT MERCHANDISE VERKOPEN VIA AMAZON


Tesla heeft een begin gemaakt met het verkopen van items via Amazon. Dit gaat op dit moment niet direct om aan de auto’s gerelateerde producten. Al is niet uitgesloten dat dit in de nabije toekomst wel de bedoeling wordt. Voorlopig blijft het voornamelijk bij sponsormerchandise, zoals telefoonhoesjes en hoodies van het merk. TESLA GAAT MERCHANDISE VERKOPEN VIA AMAZON.

EIGEN WINKEL

Tesla heeft een eigen winkel ingericht bij Amazon. Het had voorheen een eigen store, maar die werkte nimmer echt tot tevredenheid van zowel de fabrikant als de klanten. Het grote verschil is wel dat in die winkel wel producten voor in en om de auto’s werden verkocht. Voorlopig blijft dit ook nog zo. Vooral ook omdat soms installatie nodig is door een monteur van de fabrikant.

TOEKOMSTPLANNEN

Er wordt al over gespeculeerd dat na de opstartfase met hoesjes, truien en bekers, de echte producten die ertoe doen ook naar Amazon komen. Naast Tesla werkt de internetgigant namelijk ook met andere autofabrikanten samen. Voor die partijen worden al wel meet belangrijke items verkocht. Zo is er bijvoorbeeld een aardig grote markt voor thuisladers. Het is bijvoorbeeld één van de producten die het voor Audi verkoopt. Voor die fabrikant verzorgt de webshop zelfs het contact met monteurs die de laders bij de kopers thuis komen installeren. Of de samenwerking met de fabrikant uit Californië uiteindelijk ook die kant op zal gaan is nog niet bekend.

AMAZON

Waar Tesla vooral op zoek is naar verkoopmogelijkheden, daar heeft Amazon recentelijk meer interesse getoond in de autowereld. Het is meer onderdelen gaan verkopen. Daarvoor heeft het bijvoorbeeld Amazon Garage ontwikkeld. Dit is een functie die helpt bij het zoeken naar alle mogelijke onderdelen voor een bepaalde auto. Daardoor is het voor autobezitters gemakkelijker dan ooit om passende onderdelen voor elk voertuig te vinden. Mogelijk is deze kennis ook precies de reden waarom de fabrikant uit Californië in dit plan is gestapt.

Bron: elektrischeauto.nl

TESLA GAAT MERCHANDISE VERKOPEN VIA AMAZON

Recent Content