TESLA EN MERCEDES BESPREKEN SAMENWERKING VOOR ELEKTRISCHE TRANSPORTBUS


Tesla en Mercedes lijken weer nader tot elkaar te komen. De twee bedrijven zijn in gesprek over een mogelijke elektrische transportbus. Dit plan werd eerder al van beide kanten geopperd op sociale media. Nu lijkt de kans groot dat het er daadwerkelijk van gaat komen. Dit is een volgende stap in de samenwerking. TESLA EN MERCEDES BESPREKEN SAMENWERKING VOOR ELEKTRISCHE TRANSPORTBUS.

GESCHIEDEN

Mercedes en Tesla zijn door de jaren heen vaak met elkaar verbonden geweest. De Duitse fabrikant was bijvoorbeeld een vroege investeerder in de elektrische auto’s van de fabrikant ui Californië. Daarna werd er samengewerkt op het gebied van onderdelen voor EV’s. Die werden door de jonge onderneming aan de Duitse gigant geleverd. De laatste jaren was de verbintenis echter flink bekoeld om verschillende redenen. Dat zou nu kunnen veranderen.

SPRINTER

De besprekingen die gaande zijn betreffende Sprinter. Deze bus van Mercedes is nog altijd belangrijk in de line-up. Ook wanneer de EQ-lijn verder wordt uitgebouwd zal dit het geval zijn. Recentelijk werd de auto bijvoorbeeld nog in grote aantallen besteld. Al gaat dat wel om de brandstofvariant. Het is om die reden goed te begrijpen dat de fabrikant wel brood ziet in een elektrische optie. Dat Tesla zich hier ook mee bezig wil houden past ook bij de plannen die het bedrijf de laatste tijd heeft. Het lijkt zich meer en meer te openen om de opgedane kennis te delen.

TOEVOEGEN

Dat er een elektrische Sprinter komt was al bekend. Mercedes gaat dit model hoe dan ook bouwen. Ook wanneer Tesla niet zou instappen om mee te helpen bij de ontwikkeling. Al hoopt men inmiddels wel dat dit wel het geval zal zijn. Wanneer er duidelijkheid komt is niet bekend. Wat er besproken is en wat er nog besproken gaat worden is evenmin bekend. Wel is het zo dat met de opkomst van samenwerkingen tussen andere autofabrikanten dat een verbinding tussen de twee voor beide voordelen zou kunnen bieden.

Bron: elektrischeauto.nl

 

TESLA EN MERCEDES BESPREKEN SAMENWERKING VOOR ELEKTRISCHE TRANSPORTBUS

Recent Content