Wat is het verschil tussen een Tesla Model S en X?


Tesla Model S is de sedan uitgave van deze prachtige volledig elektrische (sport) auto. Een zeer populair model in Nederland. Maar dan is er nu ook de Tesla Model X. Een andere soort Tesla auto, een SUV. Natuurlijk spreekt het uiterlijk redelijk voor zich, maar er zijn ook andere verschillen.

Alles over de Tesla Auto: Model S en Model X

TESLA MODEL S

Model STesla Model S

  • P100D

Tesla Auto – € 149.685,=  |  Aantal zitplaatsen: 5
bijtelling 4%  |  leaseprijs € 2.400,=

Bereik: 465 km | 0 – 100: 2,5 sec | Top: 250 km per uur

Laadmogelijkheden: stopcontact, laadpaal, snelladen

  • 100D

Tesla Auto – € 109.635,=  |  Aantal zitplaatsen: 5
bijtelling 4%  |  leaseprijs € 1.550,=

Bereik: 475 km | 0 – 100: 4,3 sec | Top: 250 km per uur

Laadmogelijkheden: stopcontact, laadpaal, snelladen

  • 75D

Tesla Auto – € 86.585,=  |  Aantal zitplaatsen: 5
bijtelling 4%  |  leaseprijs € 1.250,=

Bereik: 380 km | 0 – 100: 4,4 sec | Top: 225 km per uur

Laadmogelijkheden: stopcontact, laadpaal, snelladen

TESLA MODEL X

Tesla Model X

  • P100D

Tesla Auto – € 158.935,=  |  Aantal zitplaatsen: 7
bijtelling 4%  |  leaseprijs € 2.500,=

Bereik: 400 km | 0 – 100: 3,1 sec | Top: 250 km per uur

Laadmogelijkheden: stopcontact, laadpaal, snelladen

  • 100D

Tesla Auto – € 112.985,=  |  Aantal zitplaatsen: 7
bijtelling 4%  |  leaseprijs € 1.600,=

Bereik: 420 km | 0 – 100: 4,9 sec | Top: 250 km per uur

Laadmogelijkheden: stopcontact, laadpaal, snelladen

  • 75D

Tesla Auto – € 93.335,=  |  Aantal zitplaatsen: 7
bijtelling 4%  |  leaseprijs € 1.300,=

Bereik: 330 km | 0 – 100: 5,2 sec | Top: 210 km per uur

Laadmogelijkheden: stopcontact, laadpaal, snelladen

Tesla Auto

Gewicht en afmetingen

Ten eerste is het mogelijk om een ​​aantal directe vergelijkingen tussen de twee Tesla auto’s te maken. De Tesla Auto Model X is natuurlijk een aanzienlijk grotere elektrische auto dan de Model S. De gewichtsdifferentiatie tussen de twee voertuigen is misschien verrassend klein. Het Model X weegt slechts ongeveer 8 procent meer dan de Model S. Dit is een behoorlijk goede prestatie is gezien de SUV-status van het voertuig. Het komt onder andere doordat vele onderdelen in beide auto’s hetzelfde zijn.

Zelfde onderdelen

Het Model X zal 30 procent van de onderdelen bevatten die worden gebruikt in de Model S, wat bijdraagt ​​aan de overeenkomsten tussen de twee voertuigen. Het is echter opmerkelijk dat dit cijfer aanzienlijk kleiner is dan gehoopt door Tesla in de vroege stadia van de productie. Toen de ontwikkeling van het Tesla auto Model X begon, werd voorspeld dat het ongeveer 60 procent van de onderdelen zou delen met de Model S-voorganger.

Keuze uit verschillende batterijpakketten

Consumenten die een Tesla Auto Model X willen aanschaffen, kunnen bij het ophalen van het voertuig kiezen uit twee lithium-ionbatterijpakketten. Dit is natuurlijk een belangrijk aspect van de elektrische auto, aangezien dit het voertuig aandrijft, en het is opmerkelijk dat de 70 of 90 kWh in wezen dezelfde keuzes zijn die al beschikbaar zijn met het Model S. Tesla Auto beweert dat het efficiencybesparingen heeft gerealiseerd met het Model X dat ervoor zorgt dat het zelfs de uitstekende Model S relatief beter zal overtreffen, en dit zal later in het artikel worden besproken.

De prestaties

Als we de prestaties van het snelste versies met elkaar vergelijken, valt op dat de Tesla Auto Model X iets langzamer is in het optrekken. Het verschil tussen 2,5 seconden en 3,1 seconden is voor sommige misschien veel. Voor anderen is het niks, omdat het zo ie zo al super snel is. Voor Model X betekent dit niet alleen dat het een uitstekende uitvoerder is voor een elektrisch voertuig. Bovendien is het in staat om de overgrote meerderheid van bestaande SUV’s te overtreffen, samen met een groot percentage sportwagens. Tesla CEO Elon Musk pocht vanaf de eerste dag dat Model X mensen zou wegblazen met zijn prestaties.

Het bereik is essentieel

Cruciaal voor alle elektrische voertuigen is het bereik waarvoor ze in staat zijn om één batterij op te laden. Dit was altijd van cruciaal belang voor met name de Model X. Het produceren van een Tesla Auto SUV met de vermogensmogelijkheden van de Model X zuigt onvermijdelijk de elektrische cel in het voertuig behoorlijk serieus. Dus een van de grootste ontwerp obstakels die Tesla moest nemen, was het leveren van een voertuig met een uitstekend bereik.

Het bereik is bijna evengoed als Model S

Elektrische voertuigen worden nu onderworpen aan een strenge testprocedure in vijf stappen door het Environmental Protection Agency (EPA) van de Verenigde Staten. Het Tesla Auto Model X heeft onder deze omstandigheden uitstekend gepresteerd. Volgens het EPA-bereik is de Tesla Model X in staat om 250-257 mijl te rijden, wat zich vertaalt naar ongeveer 310 mijlen op basis van de Europese NEDC-testcyclus.

Ter vergelijking: toen de Model S door de EPA werd getest, behaalde het een resultaat van 265 mijl. Dit is zeker geen slecht resultaat, en inderdaad was het op het moment dat dit werd bereikt een nieuwe primeur voor elektrische voertuigen. Maar hoewel het Model X dit niet heeft overtroffen in termen van zuivere kilometers, is het redelijk om te zeggen dat de resultaten die door Tesla worden behaald gewoonweg uitstekend zijn. Gezien het prestatieniveau in deze grotere en zwaardere voertuigen, werd een aanzienlijk kleiner EPA-bereik verwacht. In plaats daarvan zijn er verwaarloosbare verschillen tussen de twee voertuigen, en Tesla zal dit zeker promoten als een groot succes van zijn ontwerp- en engineeringteam.

De Veiligheid

Een ander gebied waar Tesla Auto Model X als een stap vooruit over de Model S kan worden beschouwd, is in termen van veiligheid. De eerder genoemde Musk heeft verklaard dat de auto de veiligste is die ooit door een bedrijf is gefabriceerd. Dit is een vrij krachtige uitspraak, maar Tesla heeft ook de resultaten om een ​​back-up te maken van deze specifieke bewering.

Het Model X heeft een uitstekende vijfsterrenscore behaald in elke veiligheidscategorie gemeten in tests. Tesla Auto Model X behaalde een kansberekening van een verwonding van 6,5 procent, wat betekent dat er slechts een kans van één op zestien is om ernstig gewond te raken bij een botsing waarbij het Model X betrokken is. Het ontbreken van een benzinemotor levert zeker een bijdrage aan deze statistiek , met het kreukelgebied van het voorste compartiment dat niet is voorzien van een stalen motor, zodat het duidelijk niet in het passagierscompartiment kan komen bij een snel ongeval.

De deuren

Een ander uniek kenmerk van de Model X is de automatische voordeur, die zelfs automatisch wordt geopend als u het voertuig nadert. Dit was niet bij de Model S inbegrepen en vertegenwoordigt een serieuze innovatie in dit voertuigassortiment. Het panoramische voorruit in Model X vergroot ook het zicht en het lijdt geen twijfel dat dit nieuwe elektrische voertuig van Tesla niet alleen een uitstekende prestatie levert, maar ook een extreem veilige, handige en flexibele auto is.

Ten slotte is de meest opvallende fysieke eigenschap van de Tesla Auto Model X de Falcon Wing Doors die onvermijdelijk heeft geleid tot een vergelijking van het voertuig met de DeLorean uit de serie ‘Terug naar de toekomst’. Of dit bij alle consumenten in de smaak zal vallen, valt nog te bezien, maar zeker voorbestellingen voor de Model X waren uitstekend.

Conclusie

Ondanks dat er natuurlijk veel verschillen zijn tussen de Tesla Auto, is de conclusie eigenlijk simpel. Wil je een prachtige Tesla Sedan hebben, kijk dan naar de Model S. De mooiste elektrische sportauto van zijn soort. Wil je liever een SUV? Dan is de Tesla Model X de allerbeste optie in dit segment.

Lees nu alles over de elektrische auto

http://remcok.sg-host.com/elektrische-auto/

Recent Content