Tata laat Europa drie prachtwagens zien


Het Indiase merk heeft na de geflopte Nano weer wat nieuws in petto voor Europa. Maak kennis met de Tata Zest en Bolt en zeg meteen even hallo tegen de Nexon Concept.

Tata Bolt
De Tata Bolt is de compacte hatchback van het merk en staat als productieversie op de stand in Genève. Wie denkt dat dit wagentje alleen bij de Indiase supermarkt op het parkeerterrein staat, heeft het mis. Ook in Italië, Spanje en Turkije komt de Bolt bij de dealers te staan. Het autootje is minder de 4 meter lang en wordt leverbaar met een 1.2 geblazen benzineblokje met 84 pk en 140 Nm of een Multijet-diesel van Fiat. Tata laat Europa drie prachtwagens zien.

De Bolt die het merk mee naar Zwitserland nam, is vooral heel rood en probeert hip te zijn met een diffuser en een donkere C-stijl. Naast een oase aan hard plastic kenmerkt het interieur zich door een heus touchscreen met coole infotainment mogelijkheden.

Tata Zest
Om aan te sluiten bij de niche-vullende premium merken heeft Tata ook de Zest meegenomen. Kort gezegd een Bolt met kont. Het mini-sedannetje kenmerkt zich door de wat bijzondere bouw. Hij is klein, hoog en behoorlijk uit proportie.

Kopers moeten vooral opgewonden raken van het rode GTI-lijntje in de grille en de eveneens rode accenten op de buitenspiegels. En oja, ook rode remklauwen vóór zijn inbegrepen, net zoals trommelremmen achter.

Tata Nexon Concept
Op hetzelfde platform als de Zest en Bolt staat ook de Nexon Concept. Het model moet volgens Tata de designrichting aangeven die het merk de komende jaren in wil slaan. De bescheiden SUV moet in 2015 op de markt komen en gaan concurreren met de Ford EcoSport en Dacia Duster. Tata belooft hiermee comfort en prestaties voor een lage prijs mogelijk te maken. Onder de kap dezelfde 1.2 turbo als in zijn standgenoten.

Nu nog de crashtests doorstaan en het zal vast en zeker een topjaar worden voor Tata.

Bron

Tata laat Europa drie prachtwagens zien

Recent Content