SUPER-LAMBO: LAMBORGHINI AVENTADOR S


De Aventador zit nu een tijdje in het gamma, en dan begint het te kriebelen bij de ingenieurs. Het resultaat is deze Aventador S. Met de S van extra pk’s.

De Aventador S is eigenlijk de facelift van de Aventador. Hij krijgt een pakje extra vermogen toegeschoven en ziet nu 740 pk en 690 Nm uit het 6,5 liter grote benzineblok komen. Dat zijn er 40 meer dan voorheen, en maar 10 minder dan de SV, al veronderstellen we dat die binnen afzienbare tijd ook wel een pk-update krijgt. In 2,9 seconden brengt de Aventador S je naar de 100 km/u vanuit stilstand, de top ligt op 350 km/u. SUPER-LAMBO: LAMBORGHINI AVENTADOR S.

De gekriebelde ingenieurs van Lamborghini pasten de kleptiming aan en verhoogden ook het maximale toerental tot 8.500 rpm. Het uitlaatsysteem legt nu ook 20 kg minder in de weegschaal, waardoor het totaalgewicht op 1.575 kg uikomt. Nieuw is de vierwielsturing, net als de extra Ergo-rijmodus die de gebruiker in staat stelt het gedrag van ophanging en aandrijflijn enigszins naar eigen keuze aan te passen. Die versnellingsbak werd overigens ook nog eens verbeterd, zonder al te ver in detail te gaan.

Ook het uiterlijk werd vernieuwd. Let op de nieuwe signatuur in de koplampen, maar let ook op de nieuwe bumpers. Niet alleen zien ze er iets frisser uit, ze zorgen volgens Lamborghini ook voor 130 procent meer neerwaartse druk. Ook achteraan zit een nieuwe spoiler die in verschillende standen kan worden ingesteld, opnieuw voor meer neerwaartse druk. Binnenin zien we een nieuw TFT-scherm uit de Aventador SV, en krijgt de gebruiker de mogelijkheid om via Apple CarPlay met de smartphone verbinding te maken.

SUPER-LAMBO: LAMBORGHINI AVENTADOR S

Recent Content