Subaru WRX is een enorme rode afknapper


Ze hebben het weer eens geflikt: de wereld lekker maken met een sexy concept om vervolgens met een slap afkooksel ervan te komen. Wij signaleren een ernstig tekort aan cojones bij moederbedrijf Fuji Heavy Industries.. Subaru WRX is een enorme rode afknapper.

Stiekem wisten we eigenlijk alles al van de nieuwe, gaaptastische Subaru WRX: een foto van de productieversie lekte kort na de teaser uit, maar tegen beter weten in hoopten we dat Subaru zou inzien toch echt niet met zoiets op de proppen te kunnen komen. Helaas.

De WRX haalt 271 pk (268 hp) en 350 Nm (@ 2,000 – 5,200 rpm) uit een 2 liter (1.998 cc) viercilinder boxerblok. De auto is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een CVT, door Subaru Sport Lineartronic gedoopt. 0-96 schijnt in 5,4 seconden te doen te zijn.

Hij meet 4.595 × 1.795 × 1.475 mm, heeft een wielbasis van 2.650 mm en ziet er ondanks zijn typische hood scoop poepsaai uit. Grippy zal hij met zijn symmetrische AWD ongetwijfeld wel zijn. Hadden we al gezegd dat hij er poepsaai uitziet?

 

Subaru WRX is een enorme rode afknapper

Recent Content