Subaru Levorg staat in Tokyo


Niet alleen in Los Angeles worden auto’s onthuld vandaag, ook in Tokyo is er actie! Subaru onthulde er de Levorg vannacht. En ja, dat is echt hoe het ding heet: Levorg. Subaru Levorg staat in Tokyo.

Subaru wilde met de Levorg een auto ontwikkelen die elke klant tevreden zou stellen middels rijplezier en “peace of mind” zoals ze het zelf verwoorden. De Levorg moet beide bieden en is ontworpen als “samensmelting van stijl en functionaliteit” oftewel: het moet er allemaal leuk uitzien maar eigenlijk is het vooral belangrijk dat de bagageruimte groot en goed toegankelijk is.

Er zijn twee boxer DIT krachtbronnen met directe injectie en turbo beschikbaar, een 1.6 en een 2.0 variant. Beide motoren komen er als GT en GT-S, waarbij de 2.0 DIT GT-S dus het topmodel wordt. De uitvoering met 1.6 levert 170 pk en 250 Nm koppel bij een gemiddeld verbruik van 1:17,4 en weegt 1540 kilo. De 2.0 DIT GT-S weegt 30 kilo meer en is goed voor 300 pk en 400 Nm koppel. Desondanks zou een gemiddeld verbruik van 1:13,2 haalbaar zijn. Zowel de 1.6 als de 2.0 worden gekoppeld aan een Lineartronic bak waarbij de 2.0 een speciale Sport-Lineartronic met sportmodus krijgt. Vierwielaandrijving is standaard op alle modellen, zoals we van Subaru gewend zijn. De buitenmaten van deze Japanner zijn 4,690 × 1,780 × 1,485.

De auto werd pas nog aangekondigd als concept maar het ziet er allemaal uit als een productierijpe Legacy-opvolger, Subaru meldt dan ook dat dit ding in de lente van 2014 rondrijdt, pre-orderen kan vanaf januari. Wat vinden we ervan?

Subaru Levorg staat in Tokyo

Recent Content