STUDIEMODEL NISSAN IMS SPORTSEDAN GEPRESENTEERD OP NAIAS


Nissan presenteert een bijzonder studiemodel op de North American International Auto Show (NAIAS), die nog tot 27 januari wordt georganiseerd in Detroit. Het betreft de IMs, een 4,85 meter lange sportsedan die wordt aangedreven door één elektromotor per as. STUDIEMODEL NISSAN IMS SPORTSEDAN GEPRESENTEERD OP NAIAS.

Samen geven deze motoren van de Nissan IMs Concept een vermogen van maar liefst 483 pk (360 kW) en een koppel van ongeveer 800 Nm. Het accupakket heeft een capaciteit van 115 kWh accu waarmee een actieradius van ongeveer 600 kilometer mogelijk zou moeten zijn. Het accupakket bevindt zich onder in de carrosserie, die door de grote 22-inch wielen een behoorlijk grote bodemvrijheid heeft waardoor de auto nog een maatje forser lijkt.

UNIEKE INDELING

Binnenin heeft de Nissan IMs Concept een unieke 2-+1-2 indeling: de voorstoelen draaien, terwijl de achterste rij ruimte biedt aan drie passagiers. Door de smallere buitenste stoelen weg te klappen wordt de middelste stoel omgevormd tot een exclusieve en comfortabele enkele zitplaats.

VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN

Uiteraard is de IMs voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen die je je maar kunt bedenken, en wordt de bestuurder ook veel werk uit handen genomen. Zo kun je de auto ook in autonome stand zetten. Maar ongeacht of de IMs in handmatige of autonome modus rijdt, de bestuurder wordt voortdurend gecontroleerd. Camera’s en sensoren detecteren aan de hand van gezichtsuitdrukkingen en zithoudingen of hij nog wel veilig en alert rijdt of dat hij de auto niet langer zou moeten besturen. Indien nodig worden er zelfs maatregelen genomen om het voertuig veilig en gecontroleerd tot stilstand te brengen.

Bron: elektrischeauto.nl

STUDIEMODEL NISSAN IMS SPORTSEDAN GEPRESENTEERD OP NAIAS

Recent Content