START-UP BEWEERT 1000 KM ELEKTRISCHE RANGE TE HALEN MET NIEUWE ACCU


Gister liet de start-up Innolith weten dat ze de eerste oplaadbare batterij met een energiedichtheid van 1000Wh/kg hebben ontwikkeld. Dat is vier keer zoveel als een accu van een Tesla model 3 heeft.  De nieuwe Innolith Energy Battery zou in staat moeten zijn meer dan 1000 km range te halen op een enkele lading. De kosten zouden ook stukken lager zijn door het vermijden van dure materialen in combinatie met hoge energiedichtheid van het systeem. START-UP BEWEERT 1000 KM ELEKTRISCHE RANGE TE HALEN MET NIEUWE ACCU.

Naast de range en de kostenvoordelen zal de accu de eerste niet brandbare accu zijn die in elektrische auto’s gebruikt kan worden. Dit is mogelijk omdat er een niet ontvlambare anorganische elektrolyt gebruikt wordt. In tegenstelling tot conventionele accu’s van elektrische auto’s die een ontvlambare organische elektrolyt gebruiken. Deze verandering neemt de voornaamste oorzaak van batterijbranden weg.

“EV REVOLUTIE”

Volgens de CEO van Innolith is het enige wat de zogenoemde “EV revolutie” belemmerd de beperkingen van de beschikbare batterijen. De consument wil een goede range in een keer laden in een betaalbare auto die niet brand vliegt. Met de nieuwe techniek kan aan deze behoeften worden voldaan.

De nieuwe Innolith accu zal op de markt worden gebracht via een eerste proefproductie in Duitsland. Vervolgens worden ze verder op de markt gebracht via grote batterij -en auto bedrijven. De accu laat nog wel even op zich wachten.  Het ontwikkelen en op de markt brengen zal naar verwachting nog zo’n drie tot vijf jaar duren. Aangezien Innolith patenten heeft aangevraagd voor deze technieken kan een ander bedrijf ook niet de nieuwe techniek sneller ontwikkelen. Wil Tesla zich over een paar jaar kunnen meten met deze accu moeten ze zelf een nieuwe accu ontwikkelen.

De techniek die in de accu wordt gebruikt heeft zich al bewezen voor 55.000 volledige ontladingscycli. Dat is tussen de 10 en 100 keer meer dan het aantal cycli van de Li-ion accu’s die nu veel gebruikt worden.

Als de accu over een paar jaar op de markt komt zal dit veel invloed hebben op de autobranche. Ook als je veel lange afstanden of reizen met de auto wilt maken wordt een elektrische auto interessant. Met 1000 km range kan men ook prima op vakantie. De range is beter, de prijs is lager en de levensduur zal beter zijn. Tesla zal in de komende jaren wel met een reactie komen op deze grote ontwikkeling.

Bron: elektrischeauto.nl

START-UP BEWEERT 1000 KM ELEKTRISCHE RANGE TE HALEN MET NIEUWE ACCU.

Recent Content