SSANGYONG XAVL CONCEPT: BEKT NIET, OOGT AARDIG


Het vorm geven van auto’s krijgen ze stilaan in de vingers bij SsangYong, er succesvolle namen op plakken, daar nemen de Zuid-Koreanen toch best nog een lesje of twee voor. Niet anders bij deze eXciting Authentic Vehicle Long. XAVL voor de vrienden. Een concept die het merk zal tonen tijdens het autosalon van Genève. SSANGYONG XAVL CONCEPT: BEKT NIET, OOGT AARDIG.

Dat ze bij SsangYong niet vies van een concept zijn op Europese bodem. Als een soort van manier om af te tasten wat wel of niet zal werken. Komt er dan daadwerkelijk een productiemodel van, dan zit het er meestal boenk op. Denk maar aan de Tivoli en zijn groter broertje XLV. Niet voor niets de gezinswagens van het jaar 2015 en 2016. Voor het aankomende autosalon van Genève heeft SsangYong nu de XAVL in petto. Een auto die er beter uitziet dan dat ‘ie bekt.

Voluit staat het voor eXciting Authentic Vehicle Long, waarbij de Zuid-Koreanen dus zelfs een loopje nemen met hoe je nu exact woorden moet afkorten (even de tweede letter nemen uit gemak). Gelukkig zijn ze duidelijker over de functie; de stoerheid van een SUV koppelen aan het gemak en de ruimte van een MPV. Een crossover dus die volgens het merk gezien moet worden als een moderne interpretatie van de klassieke Korando.

De eerste teaserplaatjes tonen alvast een stoer uiterlijk, zeker frontaal. Binnenin dan weer een zeer clean dashboard met fraaie schakelaars onderin. Of er uiteindelijk een productievariant uit rolt? Dat weet je nooit met SsangYong, al lijkt de aandrijving wel te duiden op verregaande plannen. Want niet één of andere hybride-opstelling dat rolt op gerecycleerde batterijen, wel benzine- en dieselmotoren.

bron: autofans.be

SSANGYONG XAVL CONCEPT: BEKT NIET, OOGT AARDIG

Recent Content