SSANG YONG NEEMT XLV CONCEPT MEE NAAR GENÈVE


Ssang Yong zal op komende autosalon van Genève dit XLV concept voorstellen, een eXciting smart Lifestyle VehicleSSANG YONG NEEMT XLV CONCEPT MEE NAAR GENÈVE.

Dit XLV concept is een studie op basis van het XIV-1 concept dat Ssang Yong in 2011 voorstelde, toen als preview van een kleine crossover.

Deze XLV is 4430mm lang, 1845mm breed en 1600 mm hoog. Daarmee is het 290mm langer dan het eerder vernoemde XIV-1 concept. Dankzij die extra ruimte biedt het concept plaats voor zeven personen in een 2+2+2+1 configuratie – eentje dat niet nieuw is bij het merk – en waar de tweede en derde rij erg flexibel te verzetten zijn.

De Koreaanse constructeur zegt een 1.6 diesel in het vooronder te laten samenwerken met een elektrische motor en lithium-ion batterij. Daardoor zou de CO2 uiterst laag moeten zijn.

Designsgewijs werd er verder gebouwd op de XIV-1, al werd er wel de nieuwe styling filosofie toegepast. “Nature born 3 motion”, want zo heet die nieuwe designtaal, vertaalt zich in een “ritmisch en dynamisch exterieur design“.

Bron

 

SSANG YONG NEEMT XLV CONCEPT MEE NAAR GENÈVE

Recent Content