SPYKER C8 PRELATIOR SPYDER: HOOP ER MAAR NIET OPEen cabrioversie van een model dat nog steeds niet op de markt is van een merk dat al een decennium geen wagen meer heeft verkocht. Dat is de Spyker C8 Prelatior Spyder in een notendop. Moeder, Muller doet het weer! SPYKER C8 PRELATIOR SPYDER: HOOP ER MAAR NIET OP.

Groot nieuws vorig jaar op de beurs van Genève, want Victor Muller toonde er de Spyker C8 Preliator, de terugkeer van Spyker zeg maar. Echter werd datzelfde gezegd van de C8 Aileron, een wagen die het merk toonde in 2009 op datzelfde autosalon. Om maar te zeggen dat niet geheel toevallig de vorig jaar voorgestelde C8 Preliator geen compleet verkoopsucces werd. We gaan zelfs verder door te stellen dat er niet één exemplaar een klant heeft gevonden.

Toch houdt dat Spyker (lees: Muller) niet tegen. Want dit jaar strijkt het merk wederom neer in Genève om de cabriovariant van de Preliator te tonen. Met een 4.2-liter V8 van Audi als krachtbron, opgesmurkt met een supercharger. Goed voor 525 pk en een sprint naar verloren dromen in 3,7 seconden. We gunnen het merk de roem, daar niet van, want de in 2000 gelanceerde C8 doet nog steeds onze mond wateren. Alleen hebben ze hun putje zelf al jaren geleden gegraven. Of ze er met deze Spyker C8 Prelatior Spyder uit zullen kruipen?

bron:autofans.be

SPYKER C8 PRELATIOR SPYDER: HOOP ER MAAR NIET OP

Recent Content