Spyker B6 Venator heeft een prijskaartje


Jawel, begin 2015 start de productie. Bestellen maar! Spyker B6 Venator heeft een prijskaartje.

Spyker, onze nationale trots. Of het ligt op apegapen, of ome Victor vindt weer eennieuwe manier om het aloude merk van weleer overeind te houden. Vorig jaar werd de B6 Venator en later de B6 Venator Spyder met veel bombarie aangekondigd. Hoongelach volgde, maar John Walton, ‘Chief Commercial Officer’ bij Spyker drukt dat bij deze de kop in.

In een interview met Bold Ride stelt de beste man namelijk dat de B6 Venator begin 2015 in productie gaat. Ietsje later dan normaal (verrassing!), maar hee. Bovendien, en dat is groter nieuws, noemt Walton een prijs.

“The plan was to start production at the back end of this year [2014], but it will now be in early of 2015,” Walton says. Walton also went on to confirm the starting price of “$135,000 for the coupe, and probably a premium of $10,000 more for the convertible version.”

Dat betekent in euro’s plusminus ton voor de coupé – ex belastingen – en dat is minder dan de eerder geschatte 125.000 euro. Krijg je wel een geïntegreerde telefoon, een touchscreen, navigatie en meer gadgets voor. Hartstikke nieuw voor Spyker, niet echt voor de doorgewinterde autorijder.

De B6 Venator (Spyder) komt er als tweezitter of als 2+2. De dwarsgeplaatste V6 (in het midden, achter de bestuurder) is gekoppeld aan een zestraps automaat, en levert 375+ pk aan de achterwielen. Maar ook een manuele zesbak is volgens Walton aan te vinken op de optielijst.

Spyker B6 Venator heeft een prijskaartje

Recent Content