Speciale Bentley Mulsanne tere ere van 95-jarig bestaan


Als je lange tijd op een eiland zit kan het leven behoorlijk saai worden. Bentley geeft zijn gefortuneerde landgenoten daarom een vriend om de regenachtige dagen mee door te komen, deze Mulsanne 95. Speciale Bentley Mulsanne tere ere van 95-jarig bestaan.

Wil je een gokje wagen waar de ’95′ voor staat? Het octaangetal van de benzine die er in moet, of misschien het aantal 500 euro-biljetten dat ervoor neergeteld moet worden? Fout, en fout. Het is een actiemodelletje ter gelegenheid van 95 jaar Bentley, wat het merk precies 15 jaar jonger maakt dan Rolls-Royce.

De units komen er in het rood, wit, en blauw, de kleuren van de Union Jack. Daarnaast kenmerken de actiemodelletjes zich door een verchroomd Bentley-logo tussen het voorportier en het voorste wiel, en natuurlijk de obligate logo’s. Allemaal volgens het boekje. Van het hout in het interieur krijgen we spontaan migraine-aanvallen, zeker met de rode stiksels in het witte leer erbij. Maar ja, ook in het interieur moet rood-wit-blauw prevaleren, en dus kreeg het stuurwiel een lapje blauw leder.

Van de Mulsanne 95, die rolt op 21 inch, worden 15 exemplaren gebouwd, als gezegd alleen voor Britse klanten. Net zoals de Mulsanne Birkin is ook deze Bentley Mulliner-spec. Het kenteken (1 Walter Owen) blijft echter in Crewe achter. Oh, en over dat drukke hout? Dat blijkt een heel speciale gevelde walnotenboom te zijn:

The Mulsanne 95 features a particularly rare and noteworthy wood veneer selected by Bentley from a huge walnut tree – estimated to be between 300 and 400 years old – which came down at Fulbeck Hall in Lincolnshire during a heavy storm in 2007. The Fulbeck Walnut veneer features in the signature ‘ring of wood’ that encompasses the entire interior, and its complex pattern displays a rare rippled effect which sweeps through the cabin.

Aha. Dus no living trees were harmed in the making of this Mulsanne.

 

Speciale Bentley Mulsanne tere ere van 95-jarig bestaan

Recent Content