SONO SION TOONT NU OOK ZIJN INTERIEUR


Dat het Duitse Sono Motors een markant project is begonnen met de Sion is inmiddels wel duidelijk. Alles op en rond deze auto is milieuvriendelijk. Al eerder dit jaar werden de eerste foto’s van de Sion gedeeld door de fabrikant. Het interieur van de auto is nu definitief en is er ook meer informatie over de productie en oplage van de Sion. SONO SION TOONT NU OOK ZIJN INTERIEUR.

ECHT EEN GROENE AUTO

De nieuwe Sion zal volledig elektrisch gaan rijden. Deze accu biedt een actieradius van 250 kilometer. Het accupakket wordt echter nog eens ondersteunt door zonnepanelen die in het dak en de motorkap zijn verwerkt. Volgens Sono Motors kun je jaarlijks 5800 kilometer op de zonnepanelen rijden. Uiteraard moet je dan wel uit gaan van de meest ideale omstandigheden. In ons grillig kikkerlandje zal deze extra actieradius een stuk lager uitvallen.

Een opvallend detail in het interieur is het mos welke in het dashboard verwerkt is. Vooralsnog gingen wij er van uit dat het een stijlelement was die wij zagen in het prototype. Toch heeft dit element ook de productieversie bereikt en is daarnaast ook functioneel. De lucht in de auto wordt dankzij het mos ontdaan van fijnstof. Hierdoor kun je rondrijden in veel schonere lucht. De techniek heeft de naam BreSono gekregen.

Inmiddels heeft Sono Motors te kennen gegeven dat de Sion niet hun laatste auto zal zijn. De fabrikant is van plan om, op hetzelfde platform, met nog meer elektrische auto’s te gaan komen. Vooralsnog is het niet duidelijk waar de fabrikant dan aan denkt en zullen wij verdere berichtgeving moeten afwachten.

AUTO DELEN

Met de Sion mikt Sono Motors vooral op autodeelprojecten. Behalve de al enorm aantrekkelijke prijs wordt de Sion standaard geleverd met de GoSono-app. Met deze applicatie kunnen particulieren zelf de auto gaan delen. Hierdoor wordt de aanschafprijs en de kosten voor eventueel onderhoud verder gedrukt. Hoe deze applicatie verder gaat werken is nog onbekend, maar het principe is niet nieuw. Momenteel zijn er dergelijke autodeelprojecten die nu nog werken op basis van private lease. Hierbij kun je de maandelijkse leasekosten drukken door de auto te delen. In dit laatste geval zijn inmiddels ook plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s beschikbaar via private lease al blijft het aanbod schaars.

RIJK UITGERUST

Het is fijn om te weten dat de Sion, ondanks zijn prijs, rijk is uitgerust. Het interieur is strak en eenvoudig opgezet. In het interieur kun je een 10 inch touchscreen terugvinden. Deze omvat onder andere Bluetooth, Apple Car Play en Android Auto voor communicatie met de smartphone. Via ditzelfde scherm kun je uiteraard ook de actuele status van de auto aflezen. Het instrumentenpaneel is 7 inch groot en biedt informatie over onder andere de rijsnelheid.

PRODUCTIE EN PRIJS

Al eerder werd het duidelijk dat de Sion een zeer betaalbare elektrische auto zou gaan worden. De prijs is gelukkig nog hetzelfde gebleven en de auto zal voor € 25.500,- van eigenaar wisselen. Sono Motors is van plan om van deze auto 260.000 stuks te gaan produceren. Voor de productie van deze Sion is gekozen voor de ex-fabriek van Saab in Trollhättan. De productiebanden zullen in de tweede helft van volgend jaar werkelijk gaan rollen voor deze auto. De eerste leveringen zullen dan ook pas eind volgend jaar gaan plaatsvinden.

Bron: elektrischeauto.nl

 

SONO SION TOONT NU OOK ZIJN INTERIEUR

Recent Content