SMART HYBRID VOORTAAN STANDAARD OP BIJNA ELKE SUZUKI IGNIS


Suzuki staat vooral bekend om haar kleine, betrouwbare en betaalbare auto’s en niet zozeer om auto’s met een elektrische of hybride aandrijving. Het Japanse merk had al enkele modellen met een zogenaamde milde hybride aandrijving maar dat zorgde tot dusver niet voor opzienbarende verkoopsuccessen. Maar Suzuki is van plan om daar snel verandering in te brengen. De Japanse auto- en motorfietsproducent wil namelijk iedere nieuwe handgeschakelde Suzuki Ignis standaard met het Suzuki Smart Hybrid-systeem leveren. Nog meer goed nieuws is het feit dat Suzuki de vanafprijs van de Ignis ongewijzigd laat. Ook mét Smart Hybrid-systeem is de Suziki Ignis verkrijgbaar vanaf 15.899 euro. SMART HYBRID VOORTAAN STANDAARD OP BIJNA ELKE SUZUKI IGNIS.

HET SUZUKI SMART HYBRID-SYSTEEM

Het grootste voordeel van een hybride aandrijving is dat de auto minder CO2 uitstoot en ook minder brandstof verbruikt. Dat geldt ook voor het Suzuki Smart Hybrid-systeem. Dat systeem maakt gebruikt van een startgenerator die tegelijk ook als elektromotor kan dienen. Hiermee wordt de energie die bij het remmen vrijkomt, opgeslagen in een lithium-ion-accu. Deze energie wordt niet alleen gebruikt bij het starten, rijden en accelereren maar voedt bijvoorbeeld ook de airconditioning, verlichting en infotainment.

NU STANDAARD OP IEDERE HANDGESCHAKELDE IGNIS

Het Suzuki Smart Hybrid-systeem was vroeger alleen standaard op de Ignis Style, het topmodel van de serie. Voortaan wordt het Smart Hybrid-systeem standaard geleverd op alle handgeschakelde uitvoeringen van de Suzuki Ignis.

NU OOK MET LED-KOPLAMPEN

Naast de introductie van het Suzuki Smart Hybrid-systeem wordt de standaarduitrusting van de Suzuki Ignis Comfort en de handgeschakelde Ignis Select nog verder uitgebreid. Zo krijgen deze twee uitvoeringen voortaan standaard heldere LED-koplampen, LED-achterlichten en ook mistlampen aan de voorzijde. Aan de uitrusting van de Ignis Comfort wordt ook nog DAB-radio aan toegevoegd. Deze was al standaard op de Ignis Select en Ignis Style.

VIERWIELAANDRIJVING

Bij de handgeschakelde Ignis Select en Ignis Style is het Smart Hybrid-systeem ook te combineren met AllGrip-vierwielaandrijving.

PRIJZEN

Zoals gezegd blijven de vanafprijzen van de Suzuki Ignis ongewijzigd. De prijzen van de Suzuki Ignis beginnen dus bij 15.899 euro. De Ignis Select is wat completer uitgevoerd dan de basisuitvoering en is verkrijgbaar vanaf 17.399 euro. Het topmodel van de Ignis, de Style, is leverbaar vanaf 18.999 euro. De Ignis Select en Ignis Stijl zijn ook – maar dan wel zonder Smart Hybrid-systeem – leverbaar met de AGS Automaat met vijf versnellingen.

Bron: elektrischeauto.nl

 

SMART HYBRID VOORTAAN STANDAARD OP BIJNA ELKE SUZUKI IGNIS.

Recent Content