Smart ForTwo


Het kleine stadsautootje werd bij zijn introductie in 1998 groots onthaald. Anno 2013 is het nog steeds een hit in de drukbevolkte delen van grote steden. Tijd voor Wouter om eens uit te zoeken hoe goed de Smart Fortwo II (vanaf 2007) zich houdt. Smart ForTwo.

De kleine afmetingen van de Smart zijn een vloek en zegen tegelijk. In drukke steden komt het compacte formaat goed tot zijn recht en is eigenlijk geen betere optie, maar op oneffen wegen en bij drempels komt de stugheid naar boven, geaccentueerd door de korte wielbasis. Daarnaast houdt de kofferruimte niet over, maar hé, dit is dan ook bedoelt als een ruime tweepersoonsauto, geen kleine vierzitter met opbergplekken te over.

Aanbod occasionsOp AutoScout24 zijn bijna 300 tweedehands Smartjes te vinden van deze generatie.Minder dan 5% heeft een dieselmotorEr zijn enkele elektrische smarts als occasion te vindenEen kleine 15% betreft de cabrioMeer dan de helft heeft een automatische versnellingsbakNavigatiesystemen of lederen bekleding vind je niet op veel smarts.Prijzen beginnen bij 4.500 euro

PluspuntenHet is iets andersGoedkoop om te rijdenZuinigGoede veiligheidMakkelijk te parkeren

AandachtspuntenSlot achterklep: die houdt er wel eens mee op en dan gaat de auto niet meer op slotDeuren weigeren te openen van binnenuitAfneembare cabriobeugels kunnen onder de ‘seals’ gaan corroderenDe brandstofmeter is vaak niet accuraatVergrendeling achterklep kan gaan rammelenKrakend gaspedaal- vervangen is de enige echte oplossingMulti-riem MHD- drijft dynamo aan, maar ook waterpomp. Als die breekt, laadt de accu niet meer op, maar de motor zal ook in enkele minuten oververhitten.

MotorenBenzine1.0 met 45 kW/61 pk1.0 met 52 kW/71 pk1.0 met 62 kW/84 pk1.0 Brabus met 72 kW/98 pk

Diesel0.8 met 33 kW/45 pk0.8 met 40 kW/54 pk

Elektrisch55 kW/ 75 pkBron

Smart ForTwo

Recent Content