Skoda toont gespierde Yeti Xtreme


De Tsjechen gaan behoorlijk extreem met de conceptversie van de Yeti, die zowel van binnen als van buiten een stuk sportiever oogt. Skoda toont gespierde Yeti Xtreme.

De Volkswagen Groep neemt al behoorlijk veel moois mee naar de Wörthersee-meeting in Oostenrijk van volgende week. Denk aan een Audi A3 Clubsport Quattro Concept, de Seat Cupster Concept en een Volkswagen Golf GTI Vision Gran Turismo. Daar kunnen we nu een behoorlijk gespierde Yeti aan toevoegen.

De Yeti Xtreme moet volgens Skoda meer rallygevoel uitstralen en dat is zeker gelukt. Dit bommetje wordt aangedreven door een 1.8-liter TSI-motor met 152 pk, goed voor een topsnelheid van 190 kilometer per uur. De Xtreme leent de remmen van de Octavia RS en is voorzien van off-road banden.

Dat zijn niet de aanpassingen die als eerste in het oog zullen springen. De matgrijze lak, agressieve voorbumper, dubbele uitlaten en Recaro-kuipstoelen doen dat natuurlijk wel. Daarnaast is de Xtreme voorzien van een off-road kit, mocht je vast komen te zitten. Die kans is namelijk nog al groot in Wörthersee.

 

Skoda toont gespierde Yeti Xtreme

Recent Content