SKODA ONTHULT VISION IV CONCEPT IN GENEVE


De autobeurs van Geneve is in volle gang. Dat betekent ook dat er ruimte is voor veel nieuwe modellen. Zo kwam Skoda met de Vision iV. De elektrische crossover is één van de eerste modellen die gebaseerd is op het MEB-platform van Volkswagen. Het concept heeft een aantal aantrekkelijke kenmerken. SKODA ONTHULT VISION IV CONCEPT IN GENEVE.

ACTIERADIUS

De Skoda Vision iV heeft een flinke actieradius. Op een volle batterij kan 500 kilometer worden afgelegd. Bovendien is er nog maar dertig minuten nodig om de batterij voor tachtig procent te vullen. Dit is al flink verbeterd ten opzichte van de mogelijkheden in eerdere modellen. De auto heeft vierwielaandrijving dankzij twee elektrische motoren die 225 kW aankunnen. Daardoor kan de auto in 5,9 seconden op 100 km/u zitten en is er een top van 180 km/u.

 

TECHNOLOGIE

Het is Skoda echter vooral te doen om de nieuwe technologie in de auto. In recente tijden is het doorvoeren van allerlei innovaties meer en meer op de voorgrond komen te staan. Vooral veel gebruik van de smartphone speelt hierin een belangrijke rol. Bijvoorbeeld voor het ontgrendelen van de deuren. De auto moet ook te besturen en te bedienen zijn met gebaren en spraakcommando’s. Hoe goed dit in de praktijk werkt is echter nog niet goed aangetoond. Dit is vaak het geval bij concepten, waarin een eerste introductie van techniek van de toekomst wordt gedaan.

IN PRODUCTIE

Het is de bedoeling dat de Skoda Vision iV ook in productie gaat. Het wordt de eerste van de fabrikant op dit platform die in productie gaat. Daarbij heeft de leiding van de fabrikant al bekendgemaakt niet te veel te willen veranderen aan de auto. Er moet zo dicht als mogelijk bij het concept worden gebleven. Wanneer de auto precies in productie gaat en wanneer deze op de markt komt zal binnenkort bekend worden. Skoda heeft voor deze week nog meer ideeën gepland staan, zo was voorafgaand aan de beurs al duidelijk.

Bron: elektrischeauto.nl

SKODA ONTHULT VISION IV CONCEPT IN GENEVE

Recent Content