SKODA ONTHULT ELEKTRISCHE CITIGO IV


Skoda heeft zijn volledig nieuwe elektrische CITIGO iV onthult op een evenement in Bratislava, Slowakije. De CITIGO wordt daarmee de eerste elektrische auto van de Tsjechische automaker. Ingenieurs van Skoda omschreven de lancering als “een heel speciaal moment” en zeiden dat de EV de perfecte elektrische auto is voor in de stad. SKODA ONTHULT ELEKTRISCHE CITIGO IV.

PRIJS EN ACTIERADIUS

De compacte elektrische auto heeft een prijskaartje van “ruim onder de €20.000”. Daardoor is de auto ook nog eens redelijk betaalbaar. Een probleem waar mensen vaak op stuiten met dit soort auto’s is dat ze een beperkte actieradius hebben. Met de Skoda valt dit echter heel erg mee. Volgens de WLTP standaarden heeft de elektrische auto een actieradius van 265km.

Dat is een afstand die voor de grote meerderheid van de bestuurders genoeg zal zijn. Daarnaast is de auto daardoor ook bruikbaarder dan de Volkswagen e-Up en de Renault Zoe die deze afstand beide niet halen. De auto wordt aangedreven door een 36.8kWh batterij die in 60 minuten voor 80% kan worden opgeladen met een 40kW snellader. Met een 7.2kW lader duurt dit iets meer dan 4 uur. Besluit je het laadstation thuis te gebruiken (met 2.3kW) dan duurt het ruim 12,5 uur.

 

PRESTATIES EN ONTWERP

De compacte CITIGO weet van 0 naar 100 km/uur te komen in 12.5 seconden. Dat komt doordat de auto 61kW aan vermogen en 210Nm aan koppel produceert. De batterij van de auto is daarnaast verwerkt in de vloer. Daardoor heeft de auto exact dezelfde ruimte als een ‘normale’ CITIGO. De grille van de auto heeft daarnaast dezelfde kleur als de carrosserie en het wordt Skoda is uitgespeld over de achterklep van de auto.

De richtingaanwijzers zijn geïntegreerd in de zijspiegels wat voor een strak uiterlijk zorgt. De auto is 3,59m lang en 1,65m breed. Daarnaast is de kofferbak met 250 liter best ruim voor een stadsauto. Helemaal als je bedenkt dat de achterstoelen naar beneden kunnen worden geklapt en je dan 923 liter aan bagageruimte hebt.

SPEECH

Skoca CEO Bernhard Maier zei het volgende over de lancering. “Vandaag stapt Skoda het tijdperk van elektrische mobiliteit in. Dat is een speciaal moment voor het bedrijf welke volgend jaar zijn 125-jarig bestaan viert. Twee modellen starten dit tijdperk: De elektrische CITIGO iV en de Superb iV als de eerste plug-in hybride van Skoda”

Eerder onthulde Skoda al uitgebreid zijn elektrische toekomstplannen en het concept van de nieuwe Skoda Vision iV.

Bron: elektrischeauto.nl

 

SKODA ONTHULT ELEKTRISCHE CITIGO IV

Recent Content