SKODA CITIGO-E IV EN SEAT MII ELECTRIC KRIJGEN NEDERLANDSE PRIJZEN


Het was al even bekend dat de Volkswagen Groep met enkele compacte elektrische auto’s zou komen. De invulling hiervan mag voor zich spreken. Vandaag hebben de Skoda Citigo-e iV en de Seat Mii Electric hun Nederlandse prijskaart gekregen. Met deze toevoeging in de prijslijsten heeft de Renault Zoe direct een tweetal concurrenten er bij. Deze laatst genoemde opereert in hetzelfde segment als waar de Skoda en de Seat zich in bevinden. SKODA CITIGO-E IV EN SEAT MII ELECTRIC KRIJGEN NEDERLANDSE PRIJZEN.

SKODA CITIGO-E IV

Vanaf begin volgend jaar zal de volledig elektrische Citigo-e iV in de Nederlandse showrooms te vinden zijn. Dit model kent een vanafprijs van € 23.290,-. Voor dit bedrag stap je in de Ambition. Deze is dan onder meer voorzien van elektrische ramen en climate control. Wanneer je een bedrag van € 25.540,- op de balie neertelt krijg je de beschikking over de Style.

De Citigo-e iV heeft de beschikking over een accupakket van 36,8 kWh. Met dit accupakket kan een actieradius behaalt worden van 265 kilometer. Verwacht niet dat het een strepentrekker wordt. De kleine Tsjech trekt een sprint naar 100 km/h in 12,5 seconden. Overigens zit je ook niet veel later op de topsnelheid, want deze bedraagt 130 km/h. De elektromotor levert 83 pk en dat is meer dan voldoende voor deze Citigo-e iV. Als je de beschikking hebt over een 40 kW lader kan de stadsauto binnen een uur weer voor 80% opgeladen zijn. Bij de standaard 7,2 kW lader moet je hiervoor vier uur uittrekken.

SEAT MII ELECTRIC

Naast de Skoda wordt gelijktijdig de volledig elektrische Seat Mii Electric in de prijslijsten gezet. Logisch is dit uiteraard wel. Beide auto’s delen immers dezelfde basis. Qua prijsstelling komt de Seat precies tussen de eerder gepresenteerde Volkswagen e-Up en de eerder genoemde Citigo-e iV te zitten. De Mii Electric krijgt een vanafprijs van € 23.400,-. Aan het accupakket van deze Seat is niets gewijzigd en kan dus op het gebied van cijfers direct overgenomen worden van de Citigo-e iV.

De standaardversie van deze Mii Electric beschikt onder andere over automatische airconditioning, verkeersbordenherkenning en een DAB+ radio met een 5-inch kleurenscherm. Voor een meerprijs van € 1.500,- krijg je de Plus. Hier heb je dan ook de beschikking over 16″ lichtmetalen velgen, licht- en regensensoren, multifunctioneel stuurwiel, verwarmbare sportstoelen en een verwarmbare voorruit. Net als bij de Skoda zal ook deze Mii Electric begin volgend jaar in de showroom te zien zijn.

Adviesprijzen voor de Seat Mii Electric zijn kenbaar gemaakt.

Bron: elektrischeauto.nl

 

SKODA CITIGO-E IV EN SEAT MII ELECTRIC KRIJGEN NEDERLANDSE PRIJZEN

Recent Content